Singapore botaniske have

Hvis du en dag befinder dig på ækvator, og er i nærheden af Singapore, så und dig selv en tur i den fantasiske smukke botaniske have.

I Singapore findes en ganske unik park – en botanisk have der er et rent tropeparadis med plads til mange forskellige planter. I haven har gartnerne gjort sig umage med at få planter fra mange forskellige egne af verden til at trives i det varme og fugtige klima. Det er ret spændende at se steppetræer fra Afrika, og blomstrende buske fra Middelhavsområdet. Naturligvis er der også en række kæmpetræer fra tropisk jungle, der rejser sig næsten 50 meter op i luften. Og selvfølgelig er der også en stor afdeling i haven, der udelukkende består af orkideer. Der er sandelig noget for enhver smag.

Singapore Botanic Garden finder du her, og du kan finde flere informationer om Singapore Botanic Gardens her.

The Swan Lake i Singapore Botanic Gardens

Et kig ud over The Swan Lake i Singapore Botanic Gardens.

Tea House i Singapore Botanic Gardens, er faktisk en musikpavillon

De små Tea Houses var oprindelig en Bandstand (musikpavillon), og ses rundt omkring i hele haven. De er ret yndige og ganske praktiske, da de giver skygge hvis du har behov for at sidde ned.

Sir Stamford Raffles – grundlæggeren af Singapore, og i øvrigt en dygtig naturforsker – etablerede i 1822 Singapore botaniske have som et eksperiment under navnet Government Hill (Fort Canning Hill). Bygningen står der endnu, og har en lille fin blomsterhave, som du kan gå rundt i.

Et kig ud over The Stamford Raffles Garden have i Singapore Botanical Garden

The Stamford Raffles Garden, er en have inde i Singapore Botanic Gardens, der er lille og hyggelig, og kan prale af at have en række yderst sjældne orkideer.

Singapore botaniske have er meget stor, og du bør besøge haven så tidligt på dagen som muligt, da solen og varmen midt på dagen kan gøre oplevelsen udmattende og svedig. Jeg vil også råde enhver til at tage rigeligt at drikke med, selvom der er flere steder at købe drikkevarer. Man sveder simpelthen så meget, at vand skal være inden for rækkevidde. Puha …

Foden af et enormt højt White Silk-cotton Tree (Ceiba pentandra)

Her står jeg ved det ca. 50 m høje ‘White Silk’-cotton tree, Ceiba pentandra. Det er ret imponerende.

Jeg har været heldig at besøge en af Malaysias store regnskovsreservater, hvor 70 m store ‘White Silk’ cotton-træer, Ceiba pentandra, ragede vidt op i himlen. De ‘White Silk’ cotton-træer der findes i Singapores botaniske have, blev plantet i 1930’erne, og vil blive lige så høje en gang med tiden.

Temahaver

I haven findes også forskellige temahaver, herunder en særlig tør en af slagsen. Hvordan løser man tørken i en have, hvor det stort set regner dagligt? Det gør de dygtige havefolk såmænd ved at overdække planterne med glas. Sådan er det gennem hele haven, hvor de forskellige planter i temahaverne vises ved hjælp af overdækkede glastage, skygge, drivhuse, vand og fugtgivere og lignende. De dygtige gartnere er enormt opfindsomme.

Dry Garden i Singapore Botanic Gardens

Den tørre temahave er overdækket af ét stort glastag, så der ikke kommer regn på planterne.

Pergola på en af de mange gode stier i Singapore Botanic Gardens

Pergola på en af de mange gode stier i Singapore Botanic Gardens.

Der er der er gratis adgang til Singapore Botanic Gardens, og haven har også en vidunderlig orkide-have, hvor du dog må punge beskedent ud for at få adgang. Til gengæld får du set tusindvis af orkideer i alverdens farver og udformninger i National Orchid Garden.

National Orchid Garden holder til inde i Singapore Botanic Gardens

Her står jeg ved indgangen til National Orchid Garden, som jeg naturligvis også måtte besøge.

White orchids from the National Orchid Garden in Singapore Botanic Garden

Hvide orkideer i hobetal er slet ikke til at stå for. Tænk hvis man kunne trylle med disse blomster i sin egen have.

I haven kan du også blive klog på forskellige krydderurter og lægeplanter – og der findes også en temahave udelukkende med ingefær. Smukke blomster hvor rødderne giver smag og kraft til bl.a. indonesiske retter.

Jeg kan på det kraftigste anbefale et besøg i Singapore Botanic Gardens, hvis du enten mellemlander et par dage i Singapore, eller vejen af anden årsag falder forbi de kanter i verden.