Haveguiden

I dette hjørne af blomsterhaven.dk kan du se og læse artikler om haven, drivhuset, lærerige havevideoer og naturligvis smukke billeder af blomster og planter. Den lille haveredaktion består alene af Kenn Römer-Bruhn, og du kan være sikker på, at han knokler alt, hvad han kan, så du kan få den helt rigtige haveoplevelse her på siderne i et online havemagasin som fyldes op med ægte haveglæde.

Langt de fleste af de planter du kan se på sitet, findes også fysisk i Kenns have. Under plantebeskrivelserne finder du et lille nummer, der refererer til det sted i haven, hvor den vokser. Kommer du til et åbent have-arrangement, vil du derfor kunne finde og se planterne med egne øjne. På de forskellige sider vil du også støde på planter, der engang har været her, men som af den ene eller anden årsag er væk igen.

Som have- og fotojournalist har Kenn rejst meget og besøgt de smukkeste haver rundt om i verden. Du vil derfor også kunne læse om planter fra forskellige botaniske haver – lige fra Islands nationale botaniske have (Grasagardur Botanical Garden) til Singapore Botanic Gardens, og fra mange skønne hjemlige danske haver og parker.

Fra interviews og reportager har Kenn samlet ind til en række spændende havepodcast fra interessante havefolk og deres haver. Dem kan du lytte til her på kanalen, eller fra din favorit-lytte-station, uanset om det er fra Apple Podcast, Spotify eller Google Podcast. Ægte haveglæde direkte i ørerne …

havekursus til begynderhaven, hvor du fx kan lave en buket af egne blomster

Blomster og planter

et smukt trædrivhus fra Sweden Green House

Drivhuse og orangerier

The japanese garden in Brooklyn Botanical Garden

Haver og parker

Film om haven

Bøger om haver

Bøger om haver og natur

Dine regler i haven

Det er dine regler

Vælger du Film om haven dukker der forskellige havefilm frem. Her er der produceret to afsnit af Din spiselige have i fuld længde. Gennem de sidste to år har Kenn produceret mere end 16 Tb video i 4K – tyk lige over den: 16.000 gigabyte. Der kommer derfor helt automatisk en masse videomateriale op på kanalen i ægte Monty Don-stil.

I afsnittet om Bøger om haver og natur kan du læse anmeldelser og se boguddrag fra danske som udenlandske bøger om emnet. Det er et hygge-læse-hjørne som forhåbentlig kan inspirere til mere liv, flere farver, haverum og ikke mindst mængder af blomster i haven.

Under Det er dine regler tager Kenn udgangspunk i bogen Din have – dine regler, og viser dig forskellige udfordringer og løsninger. Afsnittet er under opbygning, og hjælpes på vej af de mange spørgsmål, der dukker op i Kenns havelåge.