Haveguiden

I dette hjørne af blomsterhaven.dk kan du se og læse artikler om haven, drivhuset, lærerige havevideoer og naturligvis hundredvis af smukke billeder af blomster og planter. Den lille haveredaktion består alene af Kenn Römer-Bruhn, og nu er hans bøger også at finde her på sitet. Du kan være sikker på, at han knokler alt, hvad han kan, så du kan få den helt rigtige haveoplevelse her på siderne i et online havemagasin som løbende fyldes op med ægte haveglæde.

Langt de fleste af de planter du kan se på sitet, findes også fysisk i Kenns enorme have. Under nogle af plantebeskrivelserne finder du et lille nummer, der refererer til det sted i haven, hvor den vokser. Kommer du til et kursus, åbent have- eller inspirationsarrangement, vil du derfor kunne finde og se planterne med egne øjne. På de forskellige sider vil du også støde på planter, der engang har været her, men som af den ene eller anden årsag er væk igen.

Som have- og fotojournalist har Kenn rejst ufatteligt meget og besøgt de smukkeste haver rundt om i verden. Du vil derfor også kunne læse om planter fra forskellige botaniske haver – lige fra verdens nordligst beliggende botaniske have, Grasagardur Botanical Garden i Island til botaniske haver på ækvator som Singapore Botanic Gardens, samt fra mange skønne hjemlige danske haver og parker.

Fra interviews og reportager har Kenn samlet ind til en række spændende havepodcast fra interessante havefolk og deres haver rundt om i Danmark. Dem kan du lytte til her på kanalen, eller fra din favorit-lytte-station, uanset om det er fra Apple Podcast, Spotify eller Google Podcast. Det er ægte haveglæde direkte i ørerne.

Stauden kvæsurt giver farveklatter i luften og kan opleves på havekurset i Blomsterhaven

Blomster og planter

Bøger om haver

Bøger om havedesign og planter

et smukt trædrivhus fra Sweden Green House

Drivhuse og orangerier

Paths and borders in Oudolf Garten at Vitra Campus

Haver og parker

Film om haven

Haveguiden med podcast

Havepodcast

Vælger du ‘Film om haven’ dukker der forskellige havefilm frem. Her er der produceret to afsnit af ‘Din spiselige have’ i fuld længde. Siden 2020 har Kenn produceret mere end 20 Tb video i 4K – tyk lige over den: 20.000 gigabyte. Og mere kommer løbende til. Når der er tid til ‘overs’, redigerer Kenn sin enorme videosamling, så du kan hygge dig med havestof her på kanalen i ægte Monty Don-stil.

I afsnittet om ‘Bøger om havedesign og planter’ kan du læse om Kenn Römer-Bruhns egne bøger og desuden finde anmeldelser og uddrag fra bøger om emnet fra både ind- og udland. Dette er din kilde til god læsning, der inspirerer dig til at bringe mere liv, farver og blomster ind i din egen have.

I ‘Podcast om haver’ tager Kenn Römer-Bruhn dig med på en lydmæssig rejse rundt i danske haver. Her kan du høre interviews med forskellige haveejere, der deler deres egne udfordringer og løsninger. Det er en fantastisk måde at få haveinspiration direkte i ørerne.