ÅBEN HAVE ARRANGEMENTER

Haven har gennemgået en større omlægning med nye havedesign, store blomstrende bede, spændende haverum og flere stier. Vilde bede er trimmet og flere brændehække stables, så der er plads til endnu mere diversitet. Køkkenhaven får i løbet af vinteren 2022/2023 en ny og stor bærhave, og hele køkkenhavens layout laves om ved samme lejlighed.

Et nyt, stort orangeri byder velkommen mellem et sænket haverum og køkkenhaven – og i forbindelse med det, er der skabt en række ny haverum, terrasser og krukkeområder. Vi glæder os til at byde dig velkommen til Blomsterhaven.

Hvornår er der åben have i Blomsterhaven?

  • Søndag d. 4. juni 2023
  • Søndag d. 6. august 2023

Tidspunkt

På åben have-dage er der adgang til haven mellem kl. 10:00-16:00.

Entre til åben have

Entreprisen er 50,- pr. besøgende. Børn under 18 år har gratis adgang.

Praktiske oplysninger

Parkering: Der er parkering lige udenfor døren, men den kan hurtigt blive tæt pakket. Derfor opfordres alle til at tage cyklen – gerne gennem den smukke Smørmose i Hjortespring, eller fx via S-toget fra Hareskov station, hvor skoven samtidig kan nydes. Der er dog også parkeringsmulighed langs Gammelgårdsvej – tag venligst hensyn til vores søde naboer.

Dyr i haven: Det er ikke tilladt at tage sin hund med. Vi har selv hund, kat, heste og fugleliv på ejendommen – og rådyr trives klos op ad haven.

Forfriskninger: Er du heldig, kan du sætte tænderne i en af Ibens berømte kardemomme-snurre.

Picnic: Tag gerne din egen mad og drikke med i haven. Under de gamle æbletræer og rundt om i haven er der sat borde og stole op, hvor du kan sidde og nyde haven. Du rydder selv af og tager al affald med dig hjem igen.

Toiletfaciliteter: Bemærk venligst, at vi pt. ikke kan tilbyde toiletfaciliteter!

Plantesalg: Der vil være et sporadisk udvalg af stauder, småbuske og måske nogle lækre kurve og andre havehygge-ting.

Inspiration: Kom også og bliv inspireret af de mange forskellige krukker, potter og højbede, der er i haven. Se smukke vækster i kønne sammensætninger i lækre krukker fra fx Bergs Potter, BGreen og Landhave, der bruges som regi til fotografering og video, og her er det oplagt at hente inspiration. Se også forskellige belægninger som slotsgrus og sandsten rundt om i haven – og ikke mindst ved og i drivhuset. Som havejournalist får jeg ofte nyheder ind ét år før de lander i butikker og plantecentre, og dem vil du også kunne opleve i haven og evt. mellem planterne på salgsbordene.

Åbningstider: Haven åbner klokken 10:00 og lukker igen klokken 16:00 på åben have-dag.

Adresse: Gammelgårdsvej 72, Hjortespring, 2730 Herlev.

Vi glæder os helt vildt til at hilse på dig.

– Kenn & Iben Römer-Bruhn

havejournalist Kenn Römer-Bruhn beskærer roser
En humlebi suger nektar til sig fra en rød blomst af stjerneskæm
Koboltblå blomster på en alpemandstro får besøg af mange honningbier