Læs om Blomsterhaven

Blomsterhaven gør havedesign enkelt og inspirerende for alle, så du kan få den have, du drømmer om – fra eBøger til hands-on kurser, uanset om du er privatperson eller virksomhed.

Blomsterhaven er en af Københavns største, private haver. Den dyrkes efter bæredygtige og økologiske principper, og er beliggende midt i det fredede område ved Smør- og Fedtmosen i Hjortespring ved Hareskoven.

Ejendommen er på 13.000 kvm og rummer naturligvis mange farverige blomstrende bede, skønne haverum, duftende planter og en del styret vildskab i form af eng- og overdrevstykker. Her er islandske heste, bier og med en mangfoldig diversitet fra hasselmus til isfugl er helt uden sammenligning. Der er en omfattende køkkenhave omgivet af flerårige afgrøder, skærehave og kastanjehegn. Haven skal opleves med egne øjne!

Prydløg giver farve og form til havens bede
Kål må der til i en køkkenhave

Besøg haven

Haven er kun åben efter aftale, samt ved arrangementer som inspirationsdage, havekurser, haveevents, teambuilding og haveworkshops, der annonceres på sociale medier og på forsiden af blomsterhaven.dk.

Prisen for inspirationsdage, havekurser, -events og -workshops kan bl.a. ses under havekurser.

Besøg af større grupper i haven

Større grupper er velkomne, og betaler 4.500 kr. (op til 35 deltagere, som er det maksimale antal deltagere pr. gruppebesøg). Med i prisen er læskende saft samt en guidet rundtur i haven, hvor Kenn fortæller om havens tilblivelse og gerne deler ud af gode havetips under besøget, der varer op til 2 timer. Beløb tillægges moms.

Brug kontaktformularen ‘Kenns havelåge’ og forhør om ledige datoer. Er du interesseret i events, workshops og teambuilding, så se mere på siden om Blomstrende teambuilding.

Praktiske oplysninger i forbindelse med besøg i haven

Parkering: Der er parkering lige udenfor døren, men den kan hurtigt blive pakket. Derfor opfordres alle til at tage cyklen — fx gennem den smukke Smørmose i Hjortespring eller via S-toget fra Hareskov station, hvor skoven også kan opleves. Der er ca 20 min. gang fra Hareskov Station. Der er dog også parkeringsmulighed langs Gammelgårdsvej – tag venligst hensyn til naboer.

Dyr i haven: Det er ikke tilladt at tage sin hund med. Vi har selv hund, kat, heste og fugleliv på ejendommen – og rådyr (og et enkelt dådyr) trives klos op ad haven.

Picnic: Medbring gerne mad og drikke i haven. Under de gamle æbletræer er der sat borde og stole op, hvor du kan sidde. Eller du kan benytte de forskellige haverum som ophold. Du rydder selv af og tager al affald med dig hjem igen. Afhængig af det arrangement du deltager i, kan forplejning også være inkluderet – se mere under det respektive arrangement.

Toiletfaciliteter: Vi kan desværre ikke tilbyde toiletfaciliteter! Men er det presserende, så klarer vi det jo nok.

Plante- og honningsalg: Der er normalt et lille, spændende udvalg af planter fra egen opformering (dyrket i haven efter økologiske og bæredygtige principper). Her kan du være heldig at finde en skøn plante eller to. Jeg giver gerne kyndig vejledning, og haven er fyldt med inspiration som du kan tage med dig i hjertet eller på mobilens kamera. I perioder er der også salg noget af Danmarks lækreste, friskpressede honning (ikke slynget), som er fyldt med smag fra den skønne natur, der omgrænser haven.

Åbningstider: Haven er kun åben i forbindelse med arrangementer som inspirationsdage, kurser, events og workshops samt gruppebesøg og/eller guidede ture, der kan arrangeres hele året mod betaling. Ønsker du adgang for en gruppe, så forhør dig her. Alternativt henviser vi til Blomsterhavens inspirationsdag.

Adresse: Gammelgårdsvej 72, Hjortespring, 2730 Herlev.

Blomsterhaven ejes af os to havenørder: Iben og Kenn Römer-Bruhn.

Med vores enkle tilgang til livet, og adgang til en bæredygtig selvforsyning, kan vi næsten brødføde os selv fra havens grøntsager og frugt — og give resten af familien et ordentligt økologisk boost af overskuddet. Vi har hverken gartnere eller andet personale ansat, og laver deraf alt selv. Vi mener hårdnakket, at det gode liv ikke behøver at være det hårde liv. Det er en livsstil, vi simpelthen nyder sammen …

Den smukke havehortensia 'Sweet Annabelle' står med store blomsterstande på stive stængler, og blomstrer hele sommeren
En del af den vilde have, er fyldt med naturligt forekommende vækster

Skab oplevelser i Blomsterhavens unikke rammer

Søger du den perfekte location til dit næste photo shoot, videoprojekt eller event? Blomsterhaven tilbyder unikke og tiltagende omgivelser, der løfter dit projekt til næste niveau. Blomsterhaven har allerede spillet en central rolle i mode- og interiørkampagner, og vores idylliske lokalitet er omtalt i alt fra magasiner til eBøger, podcasts og TV.

Vil du vide mere om, hvordan Blomsterhaven kan blive en del af din næste succes? Kontakt Kenn direkte via havejournalist.dk.