Blomsterhaven er en af Københavns store smukke private haver. Den dyrkes efter bæredygtige og økologiske principper, og er beliggende midt i det fredede område ved Smør- og Fedtmosen i Hjortespring ved Hareskoven.

Ejendommen er på 13.000 kvm og rummer naturligvis mange farverige blomstrende bede, skønne haverum, duftende planter og en del styret vildskab i form af eng- og overdrevstykker. Her er islandske heste, bier og en mangfoldig diversitet helt uden sammenligning. Der er en omfattende køkkenhave omgivet af flerårige afgrøder, skærehave og kastanjehegn. Haven skal opleves!

Prydløg giver farve og form til havens bede
Kål må der til i en køkkenhave

Besøg haven

Haven er kun åben efter aftale, samt ved arrangementer som åben have, havekurser, haveevents og haveworkshops. Åben have-arrangementer annonceres på sociale medier og på forsiden af blomsterhaven.dk. Entré til haven: 50 kr. pr. person. Prisen for havekurser, -events og -workshops vil blive annonceret i løbet af vinteren andet sted på blomsterhaven.dk.

Praktiske oplysninger i forbindelse med åben have

Parkering: Der er parkering lige udenfor døren, men den kan hurtigt blive ret pakket. Derfor opfordres alle til at tage cyklen – gerne gennem den smukke Smørmose i Hjortespring eller fx via S-toget fra Hareskov station, hvor skoven også kan opleves. Der er dog også parkeringsmulighed langs Gammelgårdsvej – tag venligst hensyn til naboer.

Dyr i haven: Det er ikke tilladt at tage sin hund med. Vi har selv hund, heste og fugleliv på ejendommen – og rådyr trives klods op ad haven.

Picnic: Det er tilladt at tage mad og drikke med i haven. Under de gamle æbletræer er der sat borde og stole op, hvor man kan sidde. Du rydder selv af og tager al affald med dig igen.

Toiletfaciliteter: Bemærk at vi desværre ikke kan tilbyde toiletfaciliteter!

Plante- og honningsalg: Der er altid et spændende udvalg af planter fra egen opformering (dyrket i haven efter økologiske og bæredygtige principper), samt planter fra danske planteskoler. Her kan du være heldig at finde skøn en plante eller to. Jeg giver gerne kyndig vejledning, og haven er fyldt med inspiration. Der er også salg noget af Danmarks lækreste friskpressede honning, der er fyldt med smag fra den skønne natur, der omgrænser haven.

Åbningstider: Haven er kun åben i forbindelse med arrangementer som åben have, kurser, events og workshops, samt gruppebesøg og/eller guidede ture, der kan arrangeres hele året mod betaling.

Adresse: Gammelgårdsvej 72, Hjortespring, 2730 Herlev.

Blomsterhaven ejes af os to havenørder: Iben og Kenn Römer-Bruhn.

Med vores enkle tilgang til livet, og adgang til en bæredygtig selvforsyning, kan vi næsten brødføde os selv fra havens grøntsager og frugt– og give resten af familien et ordentligt økologisk boost af overskudet. Vi mener hårdnakket, at det gode liv ikke behøver at være det hårde liv. Det er en livsstil vi simpelthen nyder sammen …

Den smukke havehortensia 'Sweet Annabelle' står med store blomsterstande på stive stængler, og blomstrer hele sommeren
En del af den vilde have, er fyldt med naturligt forekommende vækster

Vært for foto, video og events

Blomsterhaven er også en yndet location til foto, video og events, og har været vært for mode, ex- og interiør og reklame for interesserede kunder. Blomsterhaven har optrådt i videoer, bøger, magasiner, podcasts og sociale medier. Interesseret? Kontakt Kenn via havejournalist.dk.