Havekurser2022-09-20T17:27:04+02:00

Blomsterhavens havekurser

Deltag i et havekursus, og bliv klogere på alle dele af havelivet. Der er noget for alle, uanset om haven er en hobby eller en besættelse.

Tag på havekursus i en kæmpehave i flot natur

En af Københavns største private haver danner rammen om en lang række spændende havekurser for alle haveinteresserede, både den garvede gartner og den helt grønne nybegynder. Undervisningen foregår i Blomsterhaven, der ligger i fantastiske omgivelser, klos op ad Hareskoven og Tibberup Å. Her dyrker Kenn Römer-Bruhn sin 13.000 m2 store have efter bæredygtige og økologiske principper.

Den omkringliggende natur, Smør- og Fedtmosen, er fredede omgivelser, og arealerne ved Kildegården er økologisk dyrket siden 1980’erne. Blomsterhaven ligger kun en kort køretur fra København, og Hareskov S-station er bare en gåtur væk.

Glem alt om PowerPoint-show og forsamlingshus. I Blomsterhaven får du fingrene i jorden og planter i hænderne. Haveliv er udeliv, og selvom det handler om at lære, så er der ingen grund til, at det foregår indendørs.

Havekurser 2023

Her i 2022 er det meste af året gået med designe og anlægge en række nye, store bede, flere haverum, opføre et stort orangeri, terrasser mm. Der blev afholdt en række forskellige havekurser i foråret i Blomsterhaven, og ønsker du også at hente inspiration til haven – herunder til begynderhaven, køkkenhaven, stiklingeformering, staudehaven, komposten og fotokurser … så må du væbne dig med lidt tålmodighed.

Det var meningen, at der efter sommerferien 2022 ville komme endnu en række spændende havekurser op, som fx om havedesign, struktur og former og farvesammensætninger. Men din haveekspert og -underviser har haft travlt med at omlægge haven, gøre den klar til optagelser for hungrende kunder i den grønne branche, åben have og kommende kurser. Derfor tilbydes de skønne havekurser fra foråret 2023.

Skal du også med?

Den perfekte julegave

Blomsterhaven tilbyder også havekurserne som gavekort. Hvem vil ikke blive glad for sådan en gave? Den heldige modtager vil dermed kunne nyde udsigten fra orangeriet over en nyanlagt køkkenhave, folde og skoven mod øst. For alle kurser begynder i læ i orangeriet, hvor vi lægger ud med en kort introduktion til det kursus man deltager på.

Du kan tilmelde dig Blomsterhavens nyhedsbrev, og på den måde automatisk få besked, når datoerne på havekurserne offentliggøres. Eller følg med på Blomsterhavens Instagram-kanal. Kurser og kursusdatoer lægges løbende op fra oktober. Kurserne er populære, og der er ikke mange pladser, så det kan være en god idé at booke hurtigt.

Ses vi på Danmarks måske hyggeligste havekurser?

Din underviser er Kenn Römer-Bruhn, som vil lære dig at dyrke haven – både afgrøder og blomster, så du får inspiration og massevis af tips, og på den måde kan lave din egen smukke have.

Så tag roligt med Kenn i haven, og kom helt tæt på de planter, du vil dyrke. Lær teknikker, der spænder fra det første frø sås, til de spæde spirer skal prikles om og siden plantes ud, og senere til afgrøderne skal høstes eller stauderne skal deles. Der undervises i alt fra planteformering til dyrkning i højbede. Kenn er ikke bare en havemand fuld af gode haveråd og fifs, han er også en habil gør-det-selv-mand med en helt særlig sans for, hvordan havens strammere elementer kan være altafgørende for både hygge og æstetik.

Bliv undervist af en ægte havemand

Kenn er det man kalder en vaskeægte havemand. Han har altid elsket og dyrket det skønne haveliv. Han har haft have i mere end 30 år, og har i mange år ernæret sig som grundig og dybdegravende havejournalist. Nu står han klar til at øse ud af sin enorme viden. Kenn tøver ikke med at dele ud af sine mange finurlige havetips for slet ikke at sige sit gode humør. Uanset om det er beskæring og belægninger, eller om det er blomster, buketter, afgrøder — findes det i haven, så beskæftiger vi os med det i en eller anden form på kurserne.

“Jeg er ude og besøge Kenn, der er haveentusiast og en kæmpe, kæmpe havenørd, fordi han har en have, som både er vild og er noget helt særligt. Det er simpelthen en af de aller smukkeste haver jeg nogen sinde har set. Blomsterhaven er et rigtig godt sted at få inspiration. Jeg har bare så meget lyst at gå agurk derhjemme efter at have besøgt Kenns have. Det er fedt!”
– Lene Beier, TV-vært og naturelsker

Gennem 11 år har Kenn været censor og undervist på Danmarks medie- og journalisthøjskole, og har gennem sin grafiske designkarriere undervist samtlige større mediehuse som Egmont, Bonnier, Aller Media, Danmarks Radio, Nordjydske Medier og mange andre, herunder et hav af offentlige som private virksomheder. Det er Kenns pædagogiske undervisningsform, som han tilbyder på havekurserne, hvor han tålmodigt og altid interesseret sørger for, at alle får det optimale ud af kurserne – uanset om det er grafisk design og workflow, eller om det er formering af stauder og fremstilling af mousserende champagne fra havens spiselige planter.

Lav din egen havehygge

Få inspiration i Blomsterhaven, og lær at indrette dine egne haverum, fyldt med havehygge. I Blomsterhaven har en del af havekurserne fokus på, hvordan du får udlevet dine havedrømme, og hvordan du bedst bruger havens elementer til at skabe præcis den havehygge, som du ønsker dig. Du bliver klædt på til selv at være kreativ, og til at kunne gå i haven med sikker viden om de planter og havelementer, du nyder at beskæftige dig med.

“Jeg er taget ud til en meget dygtig haveentusiast. Det er første gang i alle de udsendelser jeg har lavet, at jeg virkelig ville ønske, at jeg havde kamera med. For da jeg gik ind gennem havelågen til Blomsterhaven, tænkte jeg bare – WOUW …”
– Signe Wenneberg, Jordforbindelse/podcast

Blomsterhaven er konstant under forandring, hvor nye idéer til bede, haverum og udepladser kommer til eller laves helt om. Haven emmer af den gode stemning, det er ægte haveglæde. Som en af sidste års besøgende fortalte:

“Denne have er jo fortryllende magisk, hvor man ind i sjælen kan mærke, at haveejerne elsker deres store smukke have”.

Dristige farver giver kulør og humør til haven

På nogle af havekurserne kommer du til at arbejde med dristige farver, der giver kulør og humør til haven. Behøver det at være kedeligt?

Krukker, højbede og niveauer i haven

På kurserne får du fingrene i forskellige elementer, så du lærer at indrette haverum med krukker og højbede. Du lærer også at udnytte havens niveauer som en del af dit design, eller tilføje elementer til opdeling. Det hele foregår i Blomsterhaven, som i princippet er én stor legeplads for voksne, hvor du har 13.000 m2 at boltre dig på.

Havekursus i havedesign

Det kan være svært at vide præcis, hvor du skal starte, men det er der råd for. Uanset om du har en ny eller en gammel have, vil der være masser af gode råd til haveindretning og -design at hente i Blomsterhaven. På den måde kan du blive din egen havedesigner.

Kenn har både undervist og arbejdet med grafisk design og kommunikation, og bruger dette til at lære dig at forstå og designe med sammensætninger af planter, deres form, struktur og farve. På den måde kan du pludselig selv lave imponerende og spændende bede og busketter med dine egne idéer. Blomsterhaven er spækket med inspiration – både til detaljerne men også for forståelsen af en haves overordnede komposition.

Flere havekurser på vej

En masse nye havekurser er ved at blive tilrettelagt, så de er klar til sæsonen 2023. Her kan du blandt andet komme på kursus i havedesign, indretning af haverum, brug af farver i haven, foto- og videokurser, kom i gang med kompost, kom i gang med køkkenhaven, lav dine egne stiklinger af havens planter og meget mere.

Nye kurser annonceres her på denne side. Tilmeld dig Blomsterhavens nyhedsbrev, så får du automatisk besked, når nye kurser oprettes.

Go to Top