Blomsterhavens haveforedrag

Book et haveforedrag, og bliv klogere på havelivets mange facetter. Der er noget for alle, uanset om haven er en hobby eller en besættelse.

Spændende foredrag om haven

Kenn Römer-Bruhn tilbyder en række spændende haveforedrag i boligforeninger, på biblioteker, til salgsmøder eller som inspiration til virksomheder, der arbejder med uderum rundt om i landet, eller på matriklen i Blomsterhaven blot 13 km nord for København (for mindre grupper).

Med baggrund i en af Københavns største private haver, er rammen for en lang række spændende haveforedrag, sat. Det er for alle haveinteresserede, både den garvede gartner og den helt grønne nybegynder, for den som ejer en frimærkegrund og for den, der ejer en, der er langt større. Eller for den, der aldrig har haft jord under neglene!

Haveforedrag 2023

Mit haveliv

I dette foredrag fortæller Kenn om sit haveliv, hvad haven giver ham af følelser og glæder, og hvorfra hans interesse stammer. Kenn viser og forklarer, hvordan han er gået fra rækkehushave, over villahave, til kæmpe have – for nu at kunne leve af sin have med alle de udfordringer, der har været undervejs.

Lav selv flere planter nemt og gratis

Her er haveforedraget til dig, som måske er ambitiøs i haven og derfor gerne vil mestre planteformering – eller til dig, der bare er nysgerrig på, hvordan du selv kan lave flere planter helt gratis. Få svar på, hvordan stiklinger kan laves, om rodhormon altid er nødvendigt og hvorfor nogle stiklinger kræver undervarme.

Inspiration til begynderhaven

Et haveforedrag for den, der har lige fået have – eller måske netop fået øjnene op for det at have en have. Her får deltagerne inspiration, tips og tricks som man kan bruge derhjemme. På foredraget lærer man om planter, jordforhold, lys og skygge, kompost, køkkenhave, blomsterbede og vilde planter.

Bliv din egen havedesigner

Hvis man drømmer om at skabe en smuk have, hvor man med smukke, farverige planter kan skabe harmoniske bede og haverum, der sætter humøret i top og samtidig virker afstressende, er dette foredrag sagen.

Farver i haven og hvad de gør ved os

Nye farver er på vej i haverne, for skal man tro trenden indenfor havebrug, skal der igen være knald på farverne. Nogle farver kan virke ophidsende og fremkalde stærke følelser hos den, der betragter farven. Andre er mere neutrale. Vi ser og oplever, hvordan man påvirkes i forskellige sammenhæng.

Lær at bruge stauder i din have

Book dette haveforedrag, hvis du vil lære mere om jordbundsforhold (tør/fugtig/sand/ler kompost), lysforhold (sol/skygge), læforhold (vindomsust/læ fra hække, træer mm), farver, højder og meget mere. Udgangspunktet er bede og planer i Blomsterhaven, som du kan bruge som inspiration.

Vild have i egen have

At skabe en vild have med øget biodiversitet, hvor du med planter kan tiltrække flere insekter, småkryb og fugle, giver stor haveglæde. Det kan kombineres med flere smukke, farverige planter, der sætter humøret i top, og samtidig virker afstressende.

Godt havedesign

Her bliver du inspireret til, hvordan du kan indrette din have, så den både bliver smuk, interessant og funktionel. Med udgangspunkt i design af Blomsterhavens bede, gennemgås de mest relevante designprincipper samt tips og tricks til at skabe en smukt, indbydende og ikke mindst hyggelig have.

En smuk køkkenhaven i balance

Et haveforedrag om at dyrke køkkenhaven som en smuk, farvestrålende del af din have. Få tips til jorden og indspark til langtidsholdbare afgrøder, der vitterligt kan bidrage med mad på bordet.

Dyrk for at få mad på bordet

Et foredrag om at dyrke haven, for at få mad på bordet. Her fortælles om langtidsholdbare afgrøder, at sætte pris på afgrøder, der er i sæson, om opbevaring af afgrøder, så de kan holde sig i så lang tid som muligt.

Ønsker I et eller flere af ovenstående foredrag om haven, eller et skræddersyet foredrag, der passer til netop jeres ønsker, så kan interesserede – om I er en forening, virksomhed eller kommune – udfylde kontaktformularen herunder:

Ses vi på et af Danmarks måske hyggeligste haveforedrag?

Din foredragsholder er Kenn Römer-Bruhn, som vil lære dig at dyrke haven – både i form af design, afgrøder og blomster, og give dig inspiration og massevis af tips.

Så tag roligt med Kenn i haven, og kom helt tæt på de planter, du vil dyrke. Lær teknikker, der spænder fra det første frø sås, til de spæde spirer skal prikles om og siden plantes ud, og senere til afgrøderne skal høstes eller stauderne deles. På foredragene fortælles der om alt fra planteformering til dyrkning i højbede. Kenn er ikke bare en havemand fuld af gode haveråd og fifs, han er også en habil gør-det-selv-mand med en helt særlig sans for, hvordan havens strammere elementer kan være altafgørende for både hygge og æstetik. Deraf fylder design naturligt en hel del i hans egen have.

  Navn

  Efternavn

  Email

  Mobilnr.

   

   

  Foredrag af en ægte havemand

  Kenn Römer-Bruhn er det man kalder en vaskeægte havemand. Han har altid elsket og dyrket det skønne haveliv. Han har haft have siden 1989, og har i mange år ernæret sig som grundig og dybdegravende havejournalist med fokus på almindelige mennesker og deres haver, planter og uderum. Nu står han klar til at øse ud af sin enorme viden på foredrag rundt om i hele landet. Kenn tøver ikke med at dele ud af mange af sine finurlige havetips for slet ikke at sige sit gode grønne humør. Uanset om det er planteformering, beskæring og inddeling af haven i rum, eller om det er blomster, buketter og køkkenhavens afgrøder — findes det et sted i haven, så kommer vi på det i en eller anden form på foredragene.

  “Jeg er ude og besøge Kenn, der er haveentusiast og en kæmpe, kæmpe havenørd, fordi han har en have, som både er vild og er noget helt særligt. Det er simpelthen en af de aller smukkeste haver jeg nogen sinde har set. Blomsterhaven er et rigtig godt sted at få inspiration. Jeg har bare så meget lyst at gå agurk derhjemme efter at have besøgt Kenns have. Det er fedt!”
  – Lene Beier, TV-vært og naturelsker

  Til orientering har Kenn været censor og undervist på Danmarks medie- og journalisthøjskole gennem 11 år, og har også gennem sin grafiske designkarriere undervist samtlige større mediehuse som Egmont, Bonnier, Aller Media, Danmarks Radio, Nordjydske Medier og mange andre, herunder et hav af offentlige som private virksomheder. Det er Kenns pædagogiske undervisningsform, som han tilbyder på haveforedragene, hvor han tålmodigt og altid interesseret sørger for, at alle får det optimale ud af foredragene – uanset om det er grafisk design og contentproduktion, eller om det er formering af stauder og fremstilling af mousserende champagne fra havens spiselige planter.

  Ægte havehygge

  Kenn henter sin inspiration til foredragene i Blomsterhaven og fra haverejser fra hele verden. Inspirationen gives videre i form af ægte havehygge, og foredragene har fokus på, hvordan du får udlevet dine egne havedrømme, og hvordan du bedst bruger havens elementer til at skabe præcis den havehygge, du selv ønsker. Du bliver klædt på til selv at være kreativ, og til at kunne gå i haven allerede dagen efter med en sikker viden om de planter og havelementer, du nyder at beskæftige dig med.

  “Jeg er taget ud til en meget dygtig haveentusiast. Det er første gang i alle de udsendelser jeg har lavet, at jeg virkelig ville ønske, at jeg havde kamera med. For da jeg gik ind gennem havelågen til Blomsterhaven, tænkte jeg bare – WOUW …”
  – Signe Wenneberg, Jordforbindelse/podcast

  I Blomsterhaven sørger Kenn for, at den er under konstant forandring, hvor nye idéer til bede, haverum og udepladser kommer til eller laves helt om. Haven emmer af den gode stemning. Det er ægte haveglæde og ægte havehygge. Som en af sidste års besøgende fortalte:

  “Kenns have er jo fortryllende magisk, hvor man ind i sjælen kan mærke, at haveejerne elsker deres store smukke have”.

  Måske kunne du også tænke dig et havekursus?

  Det kan være svært at vide præcis, hvor du skal starte, men det er der råd for. Det er nemlig også muligt at booke et decideret havekursus. Så ønsker du fx at hente inspiration til haven – herunder til begynderhaven, stiklingeformering, stauder, vild have, eller måske at drømme om at designe din egen have – så står der en række dugfriske havekurser klar til dig.

  Alle kurser foregår i Blomsterhaven, der har fået en række nye, store bede, flere haverum, et stort skønt orangeri, terrasser mm. På kurset er vi altid udenfor, og regner det, kryber vi i læ i et stort, smukt orangeriet. Her er god plads og højt til loftet.

  Flere havekurser på vej

  Flere forskellige havekurser er tilrettelagt, så de er klar til sæsonen 2023. Her kan du blandt andet komme på kursus i havedesign, indretning af haverum, brug af farver i haven, foto- og videokurser, lav dine egne stiklinger af havens planter og meget mere. Kenn udvikler løbende nye spændende kurser, baseret på brugerfeedback, trends og efterspørgsel.

  Nye kurser annonceres her på denne side, og du kan tilmelde dig Blomsterhavens nyhedsbrev, og automatisk få besked, når nye kurser offentliggøres.

  Se alle havekurser her.

  Humlebi flyver hen til en kaukasisk blåhat

  Nogle haveforedrag frister med dristige farver, der giver kulør og humør til haven, for det behøver jo ikke at være kedeligt, vel?

  Blomsterhavens podcast: Farvel til eventyrhaven med svensk og norsk hegn

  På nogle foredrag vises forskellige elementer, så du lærer at indrette haverum med fx krukker og højbede. Du lærer også at udnytte havens niveauer som en del af dit design, eller tilføje elementer til opdeling.