Reykjavik botaniske have

Den botaniske have hedder Grasagardur Reykjavikur på islandsk, og hører blandt de nordligste botaniske haver i verden. Går turen til Island, så brug en halv dag på et besøg i en velpasset og smuk botanisk have.

I Island ligger en af de nordligste botaniske haver, hvor du på klos hold, kan se og opleve Islands fantastiske vilde flora samt planter fra mange forskellige lande. Hvis du også interesserer dig for blomster, er her et utroligt stort udvalg.

Haven blev grundlagt i 1961, og drives af byen Reykjavík. Formålet med haven er at bevare planter, til uddannelse og forskning samt til glæde for naturelskere som undertegnede. Her er omkring 3.000 plantearter i otte plantesamlinger, der viser den enorme mangfoldighed af vegetation, der findes i den nordlige tempererede zone i verden.

Om sommeren er der forskellige begivenheder i haven, og der arrangeres gratis rundvisninger for interesserede.

I havens bede kan du opleve juleroser, pæoner, primulaer, liljer, iris, hosta, treblad og mange flere, samt spiselige urter – herunder skotsk timian, Thymus praecox subsp. britannicus, (også kaldt arktisk timian) der dufter og smager vidunderligt af en blanding af timian og lavendel. Netop den krydderurt findes overalt på Island.

Der er tilknyttet en lille hyggelig café, der er populær og kendt for sine lækre småretter med ingredienser, der dyrkes i haven og serveres i havens smukke omgivelser.

Reykjavik botaniske have (Grasagarður Reykjavíkur) finder du her, og du kan finde flere informationer om Reykjavik botaniske have her.

forskellige planter og blomster i reykjavik botaniske haveykjavik botaniske have

De smukke bede er fyldt med blomster i juli måned.

tehuset i reykjavik botaniske have

Tehuset i reykjavik botaniske have.

De forskellige bede er som regel indrammet af kønne brune rektangulære skifersten. Der er informationer om blomsternavne på islandsk og latin, samt information  om blomstringstid, oprindelsessted mm. på små hvide skilte, inkl. en QR-kode, hvor du kan finde flere oplysninger på engelsk.

spændende bregner vokser reykjavik botaniske have

I Reykjavik botaniske have er der et stort udvalg af spændende bregner, der både vokser lokalt på Island og andre steder i verden.

blomstrende iris og andre stauder i reykjavik botaniske have

Smukke blomstrende blå iris og andre stauder i Reykjavik botaniske have.

flere smukke stauder i reykjavik botaniske have

Der er flere smukke stauder som denne skov-kløver, Trifolium alpestre.

oversigtskort af reykjavik botaniske have

Her står forfatteren ved et oversigtskort af Reykjavik botaniske have.