Brooklyn Botanical Garden

I New York er der flere smukke parker, og især den store Prospect Park, hvor Brooklyn Botanic Garden også ligger, er et besøg værd.

Tekst og foto: Kenn Römer-Bruhn, have- og fotojournalist.

Prospect Park er beliggende i hjertet af Brooklyn i New York, og er en enorm park på 237 hektar. Den er berømt for sine brede enge, højdedrag og idylliske søer. Parken er designet af de legendariske landskabsarkitekter Frederick Law Olmsted og Calvert Vaux – som også står bag designet af Manhattan’s Central Park – tilbyder et væld af aktiviteter og naturskønne udsigter, der gør den til et besøg værd for både lokale og ikke mindst os andre.

Brooklyn’s multifacetterede tilflugtssted

Prospect Park er ikke bare en park, men er et levende sted for rekreation, kultur og natur. Med sine omfattende faciliteter som Long Meadow, en af de længste græsmarker i en amerikansk park, inviterer den til alt fra afslappede picnics til diverse sportsaktiviteter. Parkens varierede landskab inkluderer skovklædte områder og søer, som tilbyder en fortjent pause fra byens travlhed og en god mulighed for at genopdage naturen. Uanset årstiden kan besøgende løbe en tur, se på fugle eller nyde de mange planter, hvilket gør parken til en værdifuld ressource for Brooklyn’s beboere og dens besøgende.

En botanisk perle klos op ad Prospect Park

Lige ved siden af Prospect Park ligger Brooklyn Botanic Garden, der er en verden af flora og fauna, som spænder over 21 hektar. Dette botaniske paradis tilbyder en dybdegående oplevelse med sine imponerende samlinger af planter fra hele verden, herunder den berømte japanske have, den frodige regnskov i smukke orangerier og de sæsonmæssige blomsterudstillinger, som tiltrækker planteentusiaster året rundt.
Haven er ikke kun et sted for skønhed og afslapning men også et centrum for uddannelse og bæredygtighed, der fremmer en dybere forståelse og værdsættelse af plantelivet.

Brooklyn Botanical Garden
Et tæppe af bunddækkende krokus

Og her en eng fyldt med krokus i dæmpede nuancer.

Et stort og gammel træ i Brooklyn Botanic Garden

Et kroget smukt gammelt træ måtte lige foreviges.

Hamamelis i blomst med orange blomster

En orangeblomstrende troldnød, Hamamelis, en råkold dag i april.

Hamamelis med gule blomster

En troldnød, Hamamelis, med så fine gule blomster man kan tænke sig.

Steinhardt Conservatory i Brooklyn Botanic Garden

Steinhardt Conservatory i Brooklyn Botanic Garden er et spændende sted at besøge.

Rød portal i japanese hill and pond garden i brooklyn botanic garden

Rød portal i “Japanese Hill and Pond Garden” i Brooklyn Botanic Garden. Hvis bare kirsebærtræerne var sprunget ud …

Rød portal i japanese hill and pond garden i brooklyn botanic garden

Samme røde portal om sommeren i Brooklyn Botanic Garden.

På turene dukker der altid et eller andet op, der vækker interesse. Her er det en Zoologisk Have, der ligger i tilknytning til Prospect Park. Men det er nu mest planterne, der tiltrækker, og der er mange ting at opleve i den botaniske have, der ligger ved siden af.

Indgangen til Prospect Park Zoo

Indgangen til Prospect Park Zoo – jo, der er noget for enhver i området.

View from Brooklyn Botanical Garden

I køkkenhave-afdelingen af Brooklyn Botanic Garden kan du opleve forskellige bærbuske og frugttræer samt teplanter. Et stort område til børn er lige ved siden af, hvor de både kan smage, dufte og røre ved planterne.

Perennials in Brooklyn Botanical Garden

Der er skønne plantesammensætninger, og ikke mindst staudebede er smukke i løbet af sommerhalvåret. Kommer du tidligere, kan du glædes ved magnolia og kirsebær. Kommer du senere, er deres løvfald ganske spektakulært.

View from Brooklyn Botanical Garden

De fantastiske magnolia er her afblomstret ved bassinerne, men lige ved siden af, kan du opleve en stor samling af bonsai ved Bonsai Museum, eller besøge de tropiske huse.

Forår i drivhuset med blomster fra ferskentræet

Kirsebær og fersken blomstrer om kap i foråret, og så rammer duften næsen med en nostalgiske, gode minder fra barndommen.

Fra rosenhaven, hvor der er sat stauder og klematis mellem alle roserne.

Besøg Brooklyn Botanical Garden

990 Washington Ave
Brooklyn
NY 11238
USA

Se mere om Brooklyn Botanical Garden.

Rutevejledning via Google Maps.

Få mere inspiration og lær at bruge naturen i havedesign

I Blomsterhaven er der rig mulighed for at gå på opdagelse og blive inspireret, når du skal sammensætte dine egne blomsterbede. Flere af havens bede er inspireret af rejser og ture i forskellige haver og parker som bl.a. Brooklyn Botanic Garden, og du vil kunne finde flere planter i Blomsterhaven, som stammer derfra og som Kenn har brugt i sine havedesigns.

Vælg et af Blomsterhavens skønne havekurser, og sammensæt lidt af naturen i din egen have. Vores gæster er vilde med vores inspirerende rammer!

Du finder alle Blomsterhavens havekurser her.