S2/E2: De vigtige haverum

Lyt med til havepodcast’en

  • Podcast: Ægte haveglæde: Sæson 2/episode 2

  • Medvirkende: Dorthe Kvist og vært Kenn Römer-Bruhn

  • Varighed: 35:16 minutter

  • Produceret af: Havejournalist.dk

En oplevelse ud over det sædvanlige

Mænd køber uforglemmelige oplevelser til deres kærester og koner på havekurser i Blomsterhaven

Overrask din kæreste med noget særligt – et havekursus i Blomsterhaven er en gave, der vokser.

grønt lysthus i haven

Lyt med på anden episode i anden sæson, hvor Kenn Römer-Bruhn besøger havedesigner Dorthe Kvist, Meltdesignstudio. En af Dorthes favorit-elementer i haven er ‘telefonboksen’, der agerer et lille lysthus i forhaven.

Der er optræk til regn og det blæser en del, mens jeg går op ad en smuk sandstensbelagt indkørsel i Vanløse. Hoveddøren går op, og luften fyldes med duft af kaffe og varme fra en brændeovn. –Skal vi ikke begynde med en kop kaffe, og se, om vejret ikke arter sig?, spørger værtinden.

Det er vist en god idé, og mens kaffen nydes, rigges podcast-udstyret til. Ikke længe efter, er det klaret op, og så er det ud i haven.

I anden episode af anden sæson af podcast’en ‘Ægte haveglæde’ er Kenn Römer-Bruhn på besøg hos havedesigner Dorthe Kvist. På turen rundt i haven, fortæller hun om sin passion for haven og om dens tilbliven. –En have bliver jo aldrig helt færdig, for der er altid et eller andet som skal laves om. Eksempelvis, når børnene bliver store, og trampolinen skal nedlægges, smiler Dorthe og glæder sig til arbejdet skal i gang.

Du kommer til at høre om Dorthes passion for haven og ikke mindst haverum. Vi dykker ned i forskellige detaljer som du kan bruge som inspiration i din egen have.

Lyt med, når Dorthe engageret fortæller om sin haveglæde, og sidst i udsendelsen får du Dorthes fem bedste tips til haven. Med ‘Ægte haveglæde’ i ørerne er du i godt selskab og kommer i rigtig godt havehumør.

Rum i haven og ægte haveglæde

Dorthe Kvist har en baggrund i designbranchen og er nysgerrig af natur og følger med i alt, hvad der foregår på have- og boligfronten. Hendes designbaggrund betyder, at hun har en stærk sans for proportioner, farver og former som hun omsætter til brugbare løsninger for hendes kunder, når deres haver og uderum skal designes.

At skræddersy indretningen af en have eller bolig, er Dorthes speciale. Hun får det til at se fantastisk ud og ikke mindst til at virke. Frem for at trække en løsning ned over hovedet kunderne, er det hendes store passion at finde ind til deres behov.

Med stolthed tager hun hele matriklen under kærlig behandling, så kundernes boliger kan få den have, der klæder den eller omvendt.

Med stor spørgelyst stiller Kenn mange spørgsmål, som du får svar på i denne episode. Dorthe er ekspert til haverum, og hjemme i Dorthes egen have møder vi velvoksne træer, bede i forskellige højder, spejlbassin og vandfade – for dyrene har høj prioritet i haven. Glæd dig og lyt med – og kom i godt havehumør med ægte haveglæde.

Havepodcasten ‘Ægte haveglæde’ er en samling af erfaringer, anekdoter og filosofier fra vaskeægte havefolk, der giver dig, som lytter med, en ægte haveglæde helt ind under huden.

Indgangspart med træagtig hortensia

Træagtig hortensia, Hydrangea arborescens ‘Strong Annabelle’, er en bred, løst voksende busk med 15-25 cm store hvide halvkugleformede blomster, der her er plantet langs indkørslen.

Artiklen fortsætter …

Andre havepodcast

belægning med sandsten ved en terrasse

Bordursten er her brugt som trædesten mellem to terrasser.

Dorthe Kvist i sin have i forbindelse med podcasten 'Ægte haveglæde'

Dorthe Kvist mellem smukke stauder og drivhuset.

Vinduer der giver læ og udsyn

Gamle vinduer skærmer for vinden, men lukker samtidig lyset ind på opholdspladsen.

Et kig ud over Dorthe Kvist's have

Et kig ud over Dorthe Kvist’s have med hønsehus, drivhus og smukke bede.

bede, græs og hus

Flere bordursten forbinder forskellige haverum med hinanden.

dekorativt element
2023-07-06T10:41:38+02:00By |Podcast|

Læg en kommentar

Go to Top