S1/E5: Tanker om en ny have

Lyt med til havepodcast’en

  • Podcast: Ægte haveglæde: Sæson 1/episode 5

  • Medvirkende: Nis Hartvith og vært Kenn Römer-Bruhn

  • Varighed: 23:12 minutter

  • Produceret af: Havejournalist.dk

Den oplevelse, din kæreste ikke vidste, de ønskede sig

Mænd køber havekursus i Blomsterhaven som gave og oplevelse til deres kærester og koner

Giv kæresten en gave, der varer ved: Glæden ved et havekursus i Blomsterhaven fortsætter langt efter kurset er færdigt.

Nis Hartvith på sin elskede terrasse

Lyt med på denne havepodcast, hvor Kenn Römer-Bruhn besøger Nis Hartvith i hans have i Espergærde. Her går snakken på, hvad der kan laves om i haven og hvorfor, samt idéer om havedesign, køkkenhave i højbede og gerne et drivhus. I denne episode af ‘Ægte haveglæde’ får du i bogstaveligste forstand haveglæden direkte ind i ørerne.

Hvilke tanker gør en haveejer sig, når først ønsket om en ny have først har slået rod? Har du samme tanker, er havnet det helt rette sted, for du er nemlig trådt ind af Kenns havelåge, hvor du får en gratis podcast fuld af tanker og fortællinger fra haven.

I femte episode af podcast’en ‘Ægte haveglæde’ er Kenn Römer-Bruhn taget til Espergærde i Nordsjælland, hvor en haveejer brændende ønsker sig en ny have. Du får hilst på Nis Hartvith, og hører om hans tanker og syn på, hvad en have gerne må indeholde.

Denne podcast er transskriberet, og kan læses under denne artikel.

Nis og Berits have sprudler af liv. For her er der plads til naturen, dyr og fugle samt alle de væsener, der skjuler sig i haven. Haven er på omkring 600 m2 og her er hække, terrasser, køkkenhave, krukkevækster og et gammel og tomt hønsehus, som du kommer til at høre mere om. Det er Nis, der viser haven frem, og som fortæller om hans families tanker om en ny have.

Det er en stor beslutning, når en have skal laves om, og der er mange hensyn at tage. Skal haven være til afslapning eller leg og boldspil? Skal der være plads til at dyrke afgrøder og blomster til snit? Skal der være særlige stier gennem haven? Og hvad skal de beså af? Skal der være plads til dyr? Og så videre. Der er mange spørgsmål, men Nis har sin helt egen agenda. Den får du lov at høre. Og mens Kenn kommer med forskellige spørgsmål, og tager noter til designprocessen, vil Nis sørge for den rette stemning.

Med ‘Ægte haveglæde’ i ørene får du nogle af Nis bedste tips og råd til din egen have.

En stemning af ægte haveglæde

På turen gennem Nis dejlige have, der er på ca. 600 m2, er det ikke svært at se, at han elsker sin have. Det er hans andet opholdsrum i hjemmet, for det at være ude, betyder alt for Nis og hans hustru, Berit. Den vigtige daglige dosis af haveglæder, får familien, når de bevæger sig rundt og nipser af spiselige blomster og lækre friske afgrøder.

Med stor spørgelyst stiller Kenn mange spørgsmål, som du får svar på i denne episode. Og vi møder næsten en hønseflok, en fantastisk diversitet rundt om i haven, og Nis afsmittende haveglæde, går rent ind. Glæd dig og lyt med – og kom i godt havehumør med ægte haveglæde.

Havepodcasten ‘Ægte haveglæde’ er en samling af erfaringer, anekdoter og filosofier fra vaskeægte havefolk, der giver dig, som lytter med, en ægte haveglæde helt ind under huden.

Nis Hartvith have skal laves om

Der skal laves om i haven, så Nis Hartvith og hans hustru får nye bede og grønne haverum.

Artiklen fortsætter …

Andre havepodcast

Nis Hartvith midt i sin køkkenhave

Nis Hartvith midt mellem højbedene i sin elskede køkkenhave.

Nis Hartvith med en imponerende squash

Nis Hartvith med en imponerende squash på over en meter.

Nis Hartvith dufter til en lupin

Nis Hartvith holder af duftende blomster, og her er det en af havens smukke lupiner, der løber med opmærksomheden.

Kenn Römer-Bruhn interviewer Nis Hartvith om haven

Behind the scenes: Kenn Römer-Bruhn er i gang med en optagelse med Nis Hartvith til denne podcastepisode af ‘Ægte haveglæde’.

Sommerfugl på et kirsebærtræ

Der skal være plads til insekter og dyr i haven i Snekkersten i Nordsjælland.

dekorativt element
2023-07-06T10:44:23+02:00By |Podcast|

Læg en kommentar

Go to Top