S1/E6: Farvel til eventyrhaven

Lyt med til havepodcast’en

  • Podcast: Ægte haveglæde: Sæson 1/episode 6

  • Medvirkende: Ib Tolstrup og vært Kenn Römer-Bruhn

  • Varighed: 37:14 minutter

  • Produceret af: Havejournalist.dk

Haveglæde som personlig gave

Mænd køber uforglemmelige oplevelser til deres kærester og koner på havekurser i Blomsterhaven

Et havekursus i Blomsterhaven er den perfekte gave til kæresten, der elsker blomster.

Blomsterhavens podcast: Ib Tolstrup i sin skønne have

Lyt med på sidste episode i første sæson, hvor Kenn Römer-Bruhn besøger Ib Tolstrup og hans have i Bagsværd. Her går snakken på eventyr, drømme og fantasi, samt en masse om biodiversitet, haverum og forskellige stilarter i haven. I denne episode af ‘Ægte haveglæde’ får du i bogstaveligste forstand haveglæden direkte ind i ørerne.

På en lun dag sidst i september går havelågen op, og en verden af ægte haveglæde, fri fantasi og leg dukker op. Et forsigtigt skridt ind i haven og et kig omkring. De første indtryk er altid så spændende, og byder i denne have på en stor og velplejet græsplæne, velvoksne træer i havens afgrænsninger mod naboer og mose. Stedsegrønne vækster og skønne blomster alle vegne – og et herligt insektliv af summende bier og blomsterfluer.

I sjette og sidste episode af første sæson af podcast’en ‘Ægte haveglæde’ er Kenn Römer-Bruhn spadseret gennem mosen til en have i Bagsværd, hvor en haveejer gennem flere generationer har kreeret en vaskeægte eventyrhave. Mød Ib Tolstrup, og hør om hans helt unikke forhold til haven og ikke mindst diversiteten i form af insekter, småkryb, fugle og svampe.

Denne podcast er transskriberet, og kan læses under denne artikel.

Ibs have har noget at byde på året rundt. Her er der plads til naturen, dyr og fugle samt alle de væsener, der skjuler sig i haven. Haven er på 1.230 kvadratmeter og er smukt indrammet af hække, brændestabler, pergolaer og stedsegrønne vækster. Her er omkring 17-18 forskellige opholds- og haverum, som du kommer til at høre mere om. Det er Ib, der viser haven frem, og som fortæller om hans passion til haven gennem et helt liv.

Man må sige, at kulissen er sat efter alle kunstens regler. Lyt med, når 75 årige Ib Tolstrup passioneret fortæller om sin og hustruens have gennem 44 år dejlige år. Passionen fornemmer man helt ind i hjertet. Husk at lytte podcasten til ende.

Med ‘Ægte haveglæde’ i ørene får du nogle af Ibs bedste tips og råd til din egen have.

Passioneret og ægte haveglæde

På turen gennem Ibs fantastiske have, er det ikke svært at fornemme den glæde han besidder. Han elsker simpelthen sin have. Havens forskellige haverum er opstået hen ad vejen og tæller efterhånden 17-18 stykker. Bænke er sat op mange steder, og Ib holder af en fortjent pause mellem alle havesyslerne. Så sidder han og nyder naturen midt i haven, der ligger klos op ad Fedtmosen i Hjortespring.

Med stor spørgelyst stiller Kenn mange spørgsmål, som du får svar på i denne episode. Og vi møder natur i store mængder, en unik diversitet, granit, sten, træstammer og brændestabler, mens Ib fortæller om sin have. Glæd dig og lyt med – og kom i godt havehumør med ægte haveglæde.

Havepodcasten ‘Ægte haveglæde’ er en samling af erfaringer, anekdoter og filosofier fra vaskeægte havefolk, der giver dig, som lytter med, en ægte haveglæde helt ind under huden.

Blomsterhavens podcast: Farvel til eventyrhaven med naturmaterialer

Naturlige materialer ses alle vegne i haven som her, hvor sten er stablet på rejste træstammer.

Artiklen fortsætter …

Andre havepodcast

Blomsterhavens podcast: Øg biodiversiteten i din have

Overalt ses stablede brændeknuder og grenbunker.

Blomsterhavens podcast: Farvel til eventyrhaven med Ib Tolstrup

Ib Tolstrup i sin skønne have, der har noget at byde på året rundt.

Blomsterhavens podcast: Farvel til eventyrhaven med sjov og ballade

I en eventyrhave skal der være plads til sjov og ballade.

Blomsterhavens podcast: Farvel til eventyrhaven med svensk og norsk hegn

Et haverum er indrammet af nogle rafter, der står på skrå, ligesom et norsk (sikgard) eller svensk hegn (gärdesgård).

Blomsterhavens podcast: Farvel til eventyrhaven med Ib Tolstrup

Ib har lavet mange af havens bænke og borde, og det er naturligvis dokumenteret.

dekorativt element
2023-07-06T10:40:48+02:00By |Podcast|

Læg en kommentar

Go to Top