S1/E4: En drøm om stauder

Lyt med til havepodcast’en

  • Podcast: Ægte haveglæde: Sæson 1/episode 4

  • Medvirkende: Frederik Skovgaard og vært Kenn Römer-Bruhn

  • Varighed: 31:22 minutter

  • Produceret af: Havejournalist.dk

Den perfekte oplevelse

Mænd køber uforglemmelige oplevelser til deres kærester og koner på havekurser i Blomsterhaven

Et havekursus i Blomsterhaven er mere end bare en gave – det er en oplevelse, din kæreste vil huske for livet.

Blomsterhavens podcast: Frederik Skovgaard i sin have i Tversted

Lyt med på denne havepodcast, hvor Kenn Römer-Bruhn besøger Frederik Skovgaard. Her går snakken på blomstrende stauder og sommerblomster, krukkevækster, staudebede, bambus – og ikke mindst det enorme insektliv, der er i haven. Her er ægte haveglæde helt ind under huden, hvilket du også vil fornemme i denne episode af ‘Ægte haveglæde’.

Fjerde podcast fra Blomsterhaven handler om en ung fyr, der drømmer om en stor staudehave. Er du til stauder og blomstrende eventyr, er du havnet det helt rette sted, for du er nemlig trådt ind af Kenns havelåge, hvor du får en gratis podcast fuld af tanker og fortællinger fra haven.

I denne episode af ‘Ægte haveglæde’ er Kenn Römer-Bruhn taget på besøg hos Frederik Skovgaard i Tversted i Nordjylland. Haven er på ca. 1.000 kvm, og for halvandet år siden bestod den mest af alt, af en stor græsplæne og et par prydbuske.

Denne podcast er transskriberet, og kan læses under denne artikel.

Frederiks have er derned ung, og på blot 18 måneder har han forvandlet haven til et sprudlende paradis, der er fyldt med blomster og summende insekter. Haven ligger kun 150 m fra Vesterhavet, og der blæser ofte en hård vestenvind ind over haven. Intet problem, for så må Frederik bare i gang med at skabe læ: Hegn er sat op, buske plantet og de forskellige haverum er opstået lidt tilfældigt.

Frederik har forbedret sandjorden med jordforbedring og kompost. På ganske kort tid dukker en masse insekter op, og efter såning af forskellige enårige blomster og udplantning af forskellige stauder, er haven på ingen tid forvandlet til en oase af blomster og insektliv.

Med ‘Ægte haveglæde’ i ørene får du nogle af Frederiks bedste tips til at få et væld af blomster på ingen tid i din egen have.

Lyden af ægte haveglæde

På turen gennem Frederiks helt nye have, fornemmer man straks, at han er entusiast og har stor lyst til at dyrke sin have. Det er en stor indsats, og der er da også meget havearbejde at gøre. Det er imidlertid et misvisende navn, efter Frederiks mening. Det er ikke et arbejde, men et herligt tidsfordriv han elsker og holder utrolig af.

På alle årstider og i alt slags vejr, er Frederik ude i haven, hvor han bruger sin fantasi og nysgerrighed. Haveinteressen er en fabelagtig interesse, netop fordi den aldrig fuldendes, og der altid er meget nyt at lære og forstå, fortæller han. I en ofte stresset hverdag, er det at skabe et stykke natur ud fra sin egen kreativitet, noget han finder utrolig meningsfuldt.

Havepodcasten ‘Ægte haveglæde’ er en samling af erfaringer, anekdoter og filosofier fra vaskeægte havefolk, der giver dig, som lytter med, en ægte haveglæde helt ind under huden.

Blomsterhavens podcast: Haven i Tversted

Det er Nanna, Frederiks kæreste, der bestemmer i området omkring de spiselige planter.

Artiklen fortsætter …

Andre havepodcast

Blomsterhavens podcast: Blomstrende krukkevækster

Koralrøde blomster fra champagnefuchsia, Fuchsia triphylla, beruser med sin smukke farvepragt.

Blomsterhavens podcast: Højbede med skære- og køkkenhave

Der står flere højbede i cortenstål på rad og række, og her trives både urter og snitblomster.

Blomsterhavens podcast: Smukke lilla nelliker i et staudebed

De smukke Karteusernellike, Dianthus carthusianorum, er møk pink og gentages i grupper i det store staudebed.

Blomsterhavens podcast: Et af staudebedene

Frederiks store halvcirkel-formet staudebed er smækfyldt med stauder i alle afskygninger.

Blomsterhavens podcast: Krukkehaven i Tversted

En hyggelige terrasse, der er placeret klos op ad huset, er det haverum som benyttes allermest.

dekorativt element
2023-07-06T10:46:05+02:00By |Podcast|

Læg en kommentar

Go to Top