Hyldeblomstsaft: En guide til fire forfriskende varianter
Hyldeblomstsaft er både nemt og hurtigt at lave, smager fuldstændig fantastisk – præcist som mormor lavede den.
Tekst og foto: Kenn Römer-Bruhn, have- og fotojournalist.
Når duften af hyld svæver gennem haven, er det tid til saft.
Her får du fire opskrifter på hyldeblomstsaft – fra den klassiske med citron til en smuk, rosafarvet variant med røde bær. Uanset om du foretrækker det rene, det syrlige eller det eventyrlige, finder du her opskrifter, der fanger sæsonen i flasker.
Grundlæggende tips til fremstilling af hyldeblomstsaft
Pluk hyldeblomsterne, når de netop er sprunget ud – det er her, de dufter mest intenst. Fjern stilkene så godt du kan, så saften ikke bliver bitter. Har du adgang til rene og økologiske områder, kan du springe vasken over og lade blomsterne være, som de er.
Sukkeret opløses i to liter kogende vand. Derefter tilsætter du hyldeblomstskærme og skiver af citron, lime eller bær, alt efter hvilken opskrift du følger.
Helt naturlig hyldeblomstsaft

1: Klassisk hyldeblomstsaft
Smagen af barndom og begyndende sommer
Ingredienser:
- 40-50 afstilkede blomsterskærme
- 1 kg økologisk sukker
- 3-4 økologiske citroner
- 2 liter vand
Sådan gør du:
Bring vandet i kog og opløs sukkeret grundigt. Skær citronerne i skiver og tilsæt dem sammen med blomsterskærmene. Rør godt rundt. Når væsken er kølet lidt af, sæt den i køleskabet og lad den trække i 3–4 dage. Rør i den dagligt.
Når saften er klar, sies den og hældes på skoldede flasker – eller fryses ned.
Blandes ved servering med 3–4 dele koldt vand – alt efter hvor intens du ønsker smagen.
Tip: Denne opskrift er en klassiker. Den bringer minder frem og giver dig den rene, blomstrede smag af hyld, som mange husker fra deres barndom.

Friske hyldeblomster plukkes til hjemmelavet hyldeblomstsaft.

Færdig hyldeblomstsaft på en lille flaske er en god værtindegave.
2: Hyldeblomstsaft med rørsukker og citronskal
En frisk og raffineret udgave med syrlig kant
Ingredienser:
Som i den klassiske opskrift, men tilføj:
- Skal fra 2 citroner (helst økologiske), skåret med juliennekniv eller tyndt høvlet
Sådan gør du:
Følg fremgangsmåden fra den klassiske opskrift – men tilsæt også den fintskårne citronskal sammen med blomster og citronskiver. Det løfter både duft og smag og giver saften en elegant syrlighed.
Tip: Server den med danskvand og isterninger – eller brug den som base i en sommeraperitif med hvidvin eller et skvæt vodka.
3: Hyldeblomstsaft med brun farin og lime
Dyb og mørk med karamelagtige undertoner
Ingredienser:
- 500 g økologisk rørsukker
- 500 g brun farin
- 3–4 limefrugter (i stedet for citron)
- 40–50 hyldeblomstskærme
- 2 liter vand
Sådan gør du:
Kog vandet og opløs sukker og farin. Skær limefrugterne i skiver og tilsæt dem sammen med blomsterne. Lad blandingen trække koldt i 3–4 dage og rør i den dagligt.
Si saften og opbevar den på skoldede flasker eller i fryseren.
Tip: Den brune farin giver en blødere og mere kompleks smag, som egner sig godt til sensommeraftener og som mixer i mørke drinks med fx mørk rom eller ginger beer.

Ingredienserne er næsten de samme, men tilfør brun farin og rørsukker frem for almindelig sukker.

Brug gerne de rosafarvede hyldeblomster til en hjemmelavet hyldeblomstsaft – den får en smuk, rosa farve.
4: Rosa hyldeblomstsaft
Smuk i glasset – og helt naturligt farvet
Ingredienser og metode:
Følg den klassiske opskrift – men brug rosa skærme fra mørkbladede hyldesorter som Sambucus nigra ‘Black Lace’ eller ‘Black Beauty’. Disse sorter farver saften naturligt rosa og giver et smukt og poetisk udtryk.
Tip: I Blomsterhaven dyrker vi en lang række sorter for deres dekorative virkning og smagskvalitet. Saften smager ligesom den klassiske – men den rosa farve gør den perfekt til fester, gaver og borddækning med et strejf af noget ganske særligt.
Mad, drikke og fordybelse fra haven
I Blomsterhaven handler det ikke kun om blomster. Her handler det om at smage, mærke og skabe.
Jeg deler løbende opskrifter, eksperimenter og ideer fra min egen have – og du er velkommen til at være med:
Hyldeblomst champagne: En spændende variant
Vil du tage skridtet videre? Prøv at lave hyldeblomstchampagne, en udfordrende og sjov måde at opleve hyldeblomsten på, der forvandler den klassiske saft til en brusende fornøjelse.
For mere detaljeret vejledning om, hvordan du skaber denne skønne, brusende drik, så se med her.
Fik du smag for hyld?
Hylden har mange ansigter – fra de liflige blomster i forsommeren til de mørke bær, der simrer i gryden. I Blomsterhaven kan du udforske endnu flere opskrifter, ideer og forvandlinger med hyld som omdrejningspunkt:
- Hjemmebrygget øl med hyldeblomster
- Læskende hyldeblomstchampagne
- Klassisk hyldeblomstsaft
- Varm og helsende hyldebærsaft
- Kan hyldeblomster fryses?
Her finder du inspiration til både have og køkken – og måske også modet til at eksperimentere selv.

Så er jeg klar til at lave forskellige typer hyldeblomstsaft.

Det hele er blandet sammen, og snart er der hyldeblomstsaft til hele familien.
Jeg har for første gang lavet hyldeblomstsaft. Det blev til 3,5 liter. Da jeg åbnede den halve liter var der så meget tryk på så patentproppen blev slået af flaske. Nu har jeg så åbnet de andre flasker og der var nok mere tryk på for halvdelen af indholdet sprøjtede ud. Har jeg mon gjort noget forkert og kan det drikkes? I resterne er der lidt bundfald.
Med venlig hilsen Iben
Hej Iben – alt sukker er spist af fermenteringen, så du har faktisk lavet vaske ægte hyldeblomstchampagne :)
Tjek den sidste del af min artikel om hyldeblomstchampagne, hvor der står hvorfor det kan gå galt og hvordan du kan undgå, at det danner for højt tryk. Tjek også kommentarerne, der fortæller lidt mere om kemien bag …
– Kenn
Jeg har forsøgt mig med at fryse de friske skyllede, klippede hyldeblomskroner, men desværre blev de helt brune da jeg tøede dem op. Vil mene man i så fald skal komme dem i gryden frosne.
MVH
David
Det har du ret i, David. De bliver lynhurtigt brune, når de har været frosne.
Jeg er i gang med et forsøg på at fryse fermenterede hyldeblomster (rester fra hyldeblomstchampagnen). Mon ikke de kan bruges til et eller andet …?
– Kenn
Hej
Hvordan kan du anbefale at bruge Atamon når øvrige ingredienser er økologiske?
Det fatter jeg simpelthen ikke. Kunne ikke drømme om at bruge Atamon. Skyller glas i vodka eller whisky
og skolder dem forinden. Med den mængde af sukker du bruger er Atamon slet ikke nødvendigt og det er da også
meget langt fra sundt
Hej Dorthe – du har ret med Atamonen: Det er bestemt ikke noget man bør indtage, og det har absolut intet med økologi at gøre! Jeg bruger det nu heller ikke i min saft, men fryser den. Indlægget er rettet til, og der er lagt en note i bunden.
Tak for din feedback :)
– Kenn
Hej.
Er der nogen der ved, om man kan bruge Hyldeblomster hvor der er kommet lidt bær på? Skal bærrene fjernes? Det er nemlig nogen vi har fundet i dag, og kunne rigtig godt tænke os at prøve og lave Hyldeblomstdrik.
Mvh Mads.
Ja bærrene skal fjernes! De er giftige i rå tilstand …
– Kenn
Nogen forslag til hvordan man erstatter sukkeret?
Mange tak kenn det vel jeg sige videre til kæresten… og tak for de gode opskrifter, den med karamel smag er super lækker med isterninger i… sidder og har nydt den i denne dejlige varme
Hej..
jeg har lavet din hyldeblomst med lime og brun farin….
da jeg har en meget skeptisk kæreste, så vel jeg vide hvor længe det kan holde sig i køleskabet??? Det er i pantent flasker
Hej Rebecca. Det er jo svært at sige. Sukkerholdige drikke er uimodståelige over for skimmel. Omkring et par måneder i køleskab vil jeg tro. Jeg fryser imidlertid mine patentflasker (der dog ikke fyldes helt op pga. væsken udvider sig), og så har jeg altid saft klar :)
– Kenn
Min farmor lavede en super lækker saft, men den var også enorm sød, så man fik nærmest et sukkertrip efter et glas eller 2.
Men det er super dejlige minder at have fra sin barndom.
Hilsen Per
Jeg har rød hyld i haven. Kan jeg bruge dem som alm hyld.
Ja da – endelig! Din hyldeblomstsaft bliver en flot rosa farve.
– Kenn
Okay – er lige kommet ind med dagens høst så jeg gør som du ;-)
Okay, det er jo det med tiden :-)
Jamen jeg gør forsøget og skal selvfølgelig nok give en tilbagemelding – hvorledes har du gjort? Har du baret taget skærmene og puttet i poser? Eller har du ordnet dem først? Poserne, har du taget luften ud af dem eller?
Jeg har blot klippet blomsterne af skærmene sådan lidt groft og fyldt i fryseposer og trukket så meget lift ud som muligt.
Mon ikke det vil virke?
– Kenn
Hej Kenn
Fed side jeg lige her har stiftet bekendtskab med :-)
Kan man med fordel plukke hyldeblomsterne og fryse dem ned som de er, så man kan lave saft senere på året?
Hej Hanne – det er lige spørgsmålet, og da jeg selv har været i tidsnød i år, har jeg forsøgt med at fryse en masse hyldeblomster i lufttætte poser. Så vil jeg senere i år kaste mig ud i at brygge øl på hyldeblomster, lave hyldeblomstchampagne og ikke mindst hyldeblomstsaft på frosne blomster.
Hvis du også gør forsøget, så giv gerne en tilbagemelding …
Tak for din feedback :-)
– Kenn
Hej Kenn,
Jeg har besluttet at gå i gang med projektet efter at jeg har læst dine opskrifter. Jeg har et problem: mangler plads i fryseren. Er ingrediensforholdet lineært, altså kan jeg halvere mængderne og være sikker på resultatet?
Hvor længe holder koncentratet i køleskabet uden konserveringsmidler – jeg er ikke vild med natriumbenzoat – andre end de naturlige, sukker og syre..
Er væsken for tyktflydende til et fylde isternigeposer
Din blog er meget inspirerende.
venlig hilsen
Jerzy
Hej Jerzy – forholdet skulle være lineært, og jeg har selv brugt opskrifterne i forskellige batchstørrelser. Du har ret i, at konserveringsmidler er noget skidt, og fryseren er yderst velegnet til formålet. Isterningeposer lyder som en god ide, og vil uden problemer kunne lade sig gøre.
Tak for feedback :-) …
– Kenn
Fantastisk opskrift – glæder mig til at afprøve :)
Har du nogen erfaring med genbrug af vinflasker med skruelåg, kan de mon holde til hyldeblomst champagnen?
Mvh Thomas
Hej Thomas – Det ville jeg aldrig gøre! De kan ikke holde til trykket, og det kan vinflaskerne i øvrigt heller ikke. Du risikerer at skruelågene trykkes op – eller endnu værre: At flaskerne eksploderer. MEN hvis du drikker din hyldeblomstchampagne inden for et par uger, vil det måske være ok. Så når trykket ikke at blive for stort. Så gør evt. et forsøg, og giv gerne en tilbagemelding.
Ægte champagneflasker vil derimod holde, og jeg har også haft held med kraftige ølflasker påsat kronekapsler.
– Kenn
Altså, jeg mener hyldebærsaft til efteråret. Linda
Hej Kenn.
Tak for dit svar.
Jeg havde blandet 1 kg sukker til 1 l vand, men jeg hældte det kogende sukkervand over
hyldeblomster og citron, og gav det ikke et opkog, så det er nok der fejlen er.
Jeg turde ikke drikke det og smed det ud.
Har så lige nu lavet den mest lækre ribssaft, og vil prøve hyldeblomstsaft til efteråret.
Linda
Jeg lavede hyldeblomssaft fuldstændig efter opskrift. Kom Atamon i og på rene glasflasker. Stillede et mørkt sted. Da jeg efter 1 uge skulle åbne en flaske, stod det som en mindre eksplosion ud af flasken, da jeg tog proppen af, og havde altså gæret. Nogen der ved hvorfor?
Hej Linda – det har jeg også selv prøvet. Men så kan man da glæde sig over at have lavet champagne af sine hyldeblomster ;-).
Det der er sket er, at der stadig var levedygtige gærceller i din saft. Disse skal slås ihjel ved fx kogning eller lignende. Hvis der er levedygtige gærceller i saften, vil den begynde at gære, og så kommer der virkelig tryk på, som du netop har erfaret. Med en høj koncentration af sukker og tilstedeværelsen af levedygtige gærceller, vil dine flasker være potentielle bomber, så man skal virkelig passe på og være omhyggelig med hygiejnen.
Vender du hele episoden til din fordel, kan du i stedet forsøge at lave champagne af hyldeblomster – hvilket dog kræver en lille mængde sukker i forhold til koncentratet af hyldeblomster. Hyldeblomster indeholder nemlig i sig selv levedygtige gærceller. Læs evt. min egen opskrift på hyldeblomstchampagne her.
Håber du fik et svar du kunne bruge …
– Kenn
Hej lyder lækkert med sirup. Det vil jeg godt prøve. Hvad sir du det igennem … Når jeg laver saft sir jeg igennem et klæde.vh Annemette
Hej Anne-Mette – jeg sier såmænd blot gennem en si. En smule ‘grums’ gør såmænd ingenting :-) …
– Kenn
Hej Jeg undre mig over hvorfor der ikke er citronsyre i hyldeblomst drikken? kan de så holde sig, for alle de opskrifter jeg har set er der citronsyre i:-)
Hilsen fra Pia
Hej
Har lige lavet en skude saft og venter kun på at den har trukket tilpas længe.
Mi n saft er også blevet bitter, og jeg kom til at tænke på om det mon var citronskallen ( lavede den med skal) eller om det bare var fordi jeg nok var lidt hurtig med stænglerne?
Du skriver i begyndelsen, at du vil lave et champagne’-forsøg med hyldeblomster. Har du prøvet det?
Ellers kunne jeg tænke mig at vide, om det evt. kunne være en ide at komme lidt mynteblade i
Har lige lavet en portion som vi rigtigt nyder herhjemme. Mmm. hvor smager det bare godt.
Hej
Jeg er lige flyttet til Jylland, og min kæreste har hyld i haven. Så nu skal jeg igang med de gode opskrifter. Vil i første omgang prøve opskriften med rørsukker.
Og da jeg elsker ingefær, vil jeg da også prøve med det.
De bedste hilsner
Karin
Skyller man hyldeblomsterne først? Jeg har hørt at smagen går lidt fra ved det?
Alt fra produktionen af saft kan bruges. Når jeg har siet saften fra, koger jeg kvaset med en smule vand og sukker, så kvaset er dækket. Af dette får man hyldesirup. Derefter koger jeg kvaset igen, denne gang med løg, hvidløg og masser af chili. Det hele blendes og bruges til at komme i kylling. Inden i kyllingen og ind under skindet. Det smager og dufter himmelsk, selv om farven er lidt træls.
Alt er hermed brugt. Der er saft, sirup og en slags chutney.
Hej
Jeg har sat hyldeblomster i “blød”. Nu skal jeg til atbsei det og ser til min store skræk at der er kommet svamp på. Hvad gør jeg…..???????
Kan jeg koge den op ???? og så bruge det til saftevand bagefter ????HJÆLP
Katja
Hey
Min veninde og jeg er i gang med og lave den kun med citron og sukker, hvordan bliver det når man ikke helt kommer 1kg sukker i for det havde vi ikke lige nemlig
Men er meget spænt på hvordan det kommer til og smage
Mange tak for opskriften:)
Hilsen Camilla & Anette
Hej Camilla & Anette
Brug bare mindre sukker – det er i princippet helt op til jeres egne smagsløg, hvordan I ønsker jeres færdige drik skal være …
– Kenn
Har lige lavet hyldeblomstsaft hvor jeg tilsatte lidt ingefær – smager fantastisk hvis man kan lide smagen af ingefær.
Hyldevodka. Prøv denne skønne sommerdrink: Når man har siet saften fra hyldeblomster, citron mm., så lad være at smide al snasket ud. Tilbage i skålen med det og hæld en flaske vodka over, lad trække 1-2 døgn, si igen, og du har den lækreste lille shot. Kan drikkes med isterninger, eller blandet med hvidvin og danskvand. Uhm… :-)
Hej Solhat. Det var da en rigtig god idé …
– Kenn
Så er min første hyldeblomstdrik lavet :)Mindes min substitutfarmor lavede det da jeg var barn, det eneste jeg ku var at vrænge næse ;) efter små 40 år er det så min tur… skal være sammen med mit pseudo barnebarn i næste weekend og nu skal hun præsenteres for den ædle drik <3
Jeg putter en frysepose ned i en rengjort mælkekarton, hælder 1 l saft på, så er det nemt at stable i fryseren. Så skal det heller ikke konserveres.
I am an expat living in Hellerup, one of my favourite things about the Danish summer is Hyldeblomst saft!
I found your recipe and would LOVE to try and make my own this year, could you give me some tips on where to find the plants?
Jeg ser at du er meget interesseret i at lave vin. Du skulle prøve opskriften på hyldeblomst champagne jeg har den på min hjemmeside. Det må jo så blive til næste år, men den er rigtig god.
Jeg laver altid mange liter hyldeblomstsaft. Har lige købt en Stevia og tænkte, om den kunne bruges som erstatning for al den sukker, ville også kunne drikkes af diabetikere så. Er der nogen der erfaring med at bruge Stevia overhovedet?
Kan jeg helt undlade at komme citroner eller lime deri ?
Det gør ikke noget mht. konserveringen, gør det ? Jeg har ik prøvet det endnu.
Jeg kan nemlig godt li det er sødt – ala Søbogaards hyldedrik :)
Jeg fryser saften i isterningposer – så er det let lige at ta et enkelt glas :)
Hvor smart med isterningposer!
Husk at citroner/lime giver syre til drikken, så der kommer god balance. Syren konserverer også en del. Det gør den i hvert fald i fx hvidvin.
Og selv blot en lille smule syre giver en sød drik en særlig unik karakter, men det er naturligvis op til dig selv at bestemme ;-).
God fornøjelse …
– Kenn
hej hvor længe kan det holde sig i flasker
Hej Pernille – det er svært at sige. Men sukkermængden er med til at konservere saften. Du kan evt. fryse i plastflasker (husk luft til udvidelsen), så er du helt uden om holdbarheden. Du kan også tilsætte en ganske lille smule Atamon for at øge holdbarheden, men det er jo et konserveringsmiddel.
Selv fryser jeg i halvliters plastflasker. Det er nemt synes jeg …
– Kenn
så lavede jeg lige min aller første hyldeblomst saft. har været ude og samle dem ind i regnvejr idag.. i vores have og skoven ved siden af.:) det er jo en dejlig nem opskrift. og nu venter jeg på det har stået i nogle dage så de kan komme på flasker..:) jeg så først din video efter jeg havde afplukkede alle skærmene. og jeg sad i 2 timer og afskærmede dem så der næsten inden stilke var tilbage. og så så jeg så hvor hurtigt og nemt du lige gjorde det med saksen.. smiler.. men så må jeg jo bare håbe at det giver lidt ekstra (forhåbentlig mindre bitterhed) når der ikke er så mange stilke.. hehe.. dejlig side du har dig her. og nu vil jeg lure videre på den. smiler. Mvh Rosita
Er der nogen der ved hvor lange saften kan holde sig?
Ja hyldeblomstdrik er dejligt!
Jeg har en rød hyld af sorten ‘Black Beauty’ og prøvede at lave drik af den for et par år siden. Nu er det udelukkende den jeg bruger. Farven er naturlig skøn pink og jeg synes faktisk den smager af mere. Mere syrligt måske.
tak for opskriften og dens naturlige vinkel uden en masse tilsætning. Glæder mig som et lille barn til at der er gået de tre-fire dage til at de er trukket godt i gennem.
– Sofus
Hej,
Jeg ved ikke om det hjælper at fryse blomsterne – men det gør med bærerne!!
Jeg havde ikke tid til at lave saften i sep/okt da jeg plukkede dem, så de røg direkte i fryseren til jeg tog dem ud i den forgangne week-end.
Ingen problemer med at få skilt bær fra stængler – især i starten hvor de frosne bær løsnede sig blot man rystede let med stænglen. Senere gik det også nemt med en gaffel.
Jeg har faktisk hørt at hyldebærerne skal have en gang frost for at trække det bitre ud af dem – ved ikke om det passer, men nemt er det, og min saft er ikke bitter.
Hej Kenn!
Jeg kom lige forbi din hylde-drik blog og jeg vil rigtig gerne lave det her.. men jeg har saa laest en anden blog hvor der bliver sagdt at man ik kunne bruge alumenium gryde… Jeg saa din video klip og lagde maerke til at du brugt en anden gryde end lige alumenium gryde. Kan du fortaelle mig hvilken gryde du bruger istedet og er der en speciel grund til hvorfor man ikke bruger en alumenium gryde.
Paa forhaand tak og det er en dejlig web blog du har her :)
KH Johanne
p.s jeg bor i udlandet og det er snart sommer season saa det er nok forvirrende naa det jo er vinter tid der hjemme :)
Hej Johanne …
Ja, jeg bruger smedejernsgryder på mit gaskomfur – de er supergode, men ret så tunge (!) skal jeg hilse at sige. Så vidt jeg ved, så kan aluminium gå i forbindelse med syre fra frugt o.lign. Derfor bør man ikke bruge denne type gryder.
Hvor lyder det dejligt, at det er ved at være sommer på dine kanter. Her venter vinteren, og de lover hård frost og sne de kommende mange dage.
Held og lykke med projektet :-)
– Kenn
Jeg har også, i år, lavet hyldeblomst saft.. det står og trækker endnu.
Jeg plukkede her i weekenden..
men hold da op.. et arbejde… at plukke dem.. jo, det er en ting, og en del brændenælder senere… men hold da op et pille arbejde bagefter.
Jeg lod mine stå til dagen efter, og dér var de faktisk MEGET nemmere at pille.
Nogle siger også at blomsterne nærmest falder af stænglen efter at de har været frosset.
Hvad gør i andre, hvis i ikke liiiige har tid til at ordne alle de nyplukkede på én gang?
Jeg laver mange liter hyldeblomst saft, og presser også den sidste dejlige kraftige saft ud. Er der meget hvidt i citronerne skræller jeg den yderste skral af, bruger den, skære det hvide bitre væk, og bruger citronkødet..min saft bliver aldrig mere bitter..
Hilsen
Mette
Jeg plejer at ryste blomsterskærmene mens jeg plukker dem. Dermed drysser de fleste insekter ud. Skulle der komme nogen små dyr med i saften går det nok for det bliver jo siet fra igen.
KH
/Mia
Er der nogen der har et forslag til hvad man gør med de små sorte dyr der er i blomsterskærmene? Det er et pillearbejde at komme dem til livs.
mvh. Nancy
Hej Kenn,
Jeg lavede sidste år hyldeblomstsaft for første gang, og den ble egentlig også ret god, men em smule bitter eftersmag, og jeg tænkte at det måske var fordi jeg pressede hyldeblomsterne, men ser nu at du skriver at du også gør dette.
Er det noget du har stiftet bekendtskab med, eller har jeg bare været uheldig?
Måske har du været uheldig – jeg har ikke været ude for det før. Det kan også være at du har for meget af stilken med, når koncentraten står og trækker. Dét kan godt gøre saften bitter. I nogle opskrifter kan man læse, at der skal vinsyre i hyldeblomstsaften, for at give lidt syre (kontrast) i smagen, men om det vil hjælpe på bitterheden er svært at svare på.
Det er dog ikke noget jeg har gjort, for jeg elsker den bløde gode søde smag …
– Kenn
Jeg har egentlig ingen problemer med at sukkeret bliver hængende, for jeg presser hyldeblomsterne gennem en si, og får dermed al væsken (og sukkeret) ud.
Det er dog en masse sukker der må bliver hængende i hyldeblomsterne, var det ikke en ide at sætte blomsterne sammen med en citron og en grapefrugt i en spand og overhælde dette med kogende vand ( slår evt. gærceller ihjeld) efter et par dage sies blomster/citron og grapefrugt fra og saften koges op mede det ønskede mængde sukkerog hældes på flasker.
1 god spand hyldeblomster
1-2 citroner i skiver
1 grapefrugt i skiver
Det er gode opskrifter du giver. Kunne især lide den med lime. Tænker du på at lave nogle videoindslag? Det ville kunne gøre det nemmere at følge opskrifterne. Blot en idé ;-)
Men ellers er det nogle gode indlæg du laver…..
kh
Mette