For fire år siden var dette indlæg om oktober og hvidløg blomsterhavens aller sidste. For hjemmesiden blev kort efter købt af Aller Media, da jeg tiltrådte som have- og fotojournalist i december 2016 i selv samme virksomhed.

Nu her små fire år efter, er blomsterhaven.dk igen på mine hænder. Aller Media lukkede nemlig deres grønne redaktion, hvor jeg netop sad og lavede ‘grønt stof’ i form af artikler, indlæg, foto, video – og så sad jeg desuden i ekspertpanelet, og svarede på mange interessante spørgsmål om haven. Jeg mistede mit arbejde, men fik blomsterhaven.dk tilbage, for den havde de ikke brug for længere.

Nu er jeg i gang igen, og jeg glæder mig.

Det hele falmer derude, selvom et par stauder ihærdigt forsøger at holde gejsten oppe lidt endnu. Efterårsjævndøgnet er for længst passeret, og duften af efterår kan bare et eller andet. Tilbage til hvidløg i oktober. For nu hvor haven er  klædt i grønne, gule, orange og røde nuancer, og hvor de store ahorn løber med den største opmærksomhed – i hvert fald her i haven – er det tid til at sætte hvidløg.

Hvidløg klar til at blive delt i fed og plantet

En samling hvidløg der er klar til at blive delt i fed og sat i jorden.

Hvidløg sættes dybt i jorden i oktober

Du får de bedste hvidløg hvis du sætter dem ca. 7 cm dybt i jorden i oktober.