Vild have i egen have

Få mere haveglæde ved at invitere mere liv ind i din have. Sådan gør du.

Vilde danske blomster

Vil du også skabe din egen vilde have?

Drømmer du om at skabe en vild have med øget biodiversitet, hvor du med planter kan tiltrække flere insekter, småkryb og fugle? For slet ikke at tale om flere smukke, farverige planter, der sætter humøret i top, og samtidig virker afstressende? Og skabe rum i haven, der samtidig giver plads til mikroliv?

Kom på en tur i den 13.000 kvm store have i Hjortespring, hvor Kenn Römer-Bruhn siden 2012, har arbejdet med naturen og skabt en enorm vild have i periferien omkring havens prydbede, haverum og stier. Her er plads til det smukke og plejede, og her er plads til det vilde med diversitet på flere plan. Få skøn oplevelse i en af Københavns største private haver, hvor der naturligvis også er plads til dig, hvis du ønsker inspiration til din egen have, og hvad du selv kan gøre for at tiltrække flere insekter, smådyr og fugle.

Der er mulighed for at høste frø af vilde blomster (med mindre fuglene er kommet os i forkøbet og har spist dem).

Vi slutter alle kursusdage af med en kop kaffe/te og hjemmebagt kage i det smukke orangeri, hvor du samtidig kan stille spørgsmål.

Alle havekurser foregår udendørs i haven, så husk evt. varmt tøj. Hvis det regner, når vi går rundt i haven, er det derfor en god idé at have regntøj på. I givet fald afvikles teori, praktiske havetips og -tricks samt hands-on i læ og tørvejr i orangeriet.

Interesseret i andre havekurser – se nederst på siden.

 • Havekursus: Vild have i egen have

 • Datoer: Kurserne er afviklet i år

 • Booking: Efter aftale

 • Tidspunkt: 17:00-19:30

 • Antal deltagere: Max 12 deltagere pr. hold

 • Kursuspris: 1.000,00 kr.

Har du en særlig dato i tankerne? Hvis I er en gruppe på 6-12 personer, en virksomhed eller bare et selskab med haveglade sjæle, så skriv til Kenn. Han vil med glæde arrangere en skræddersyet kursusdato, der passer perfekt til jeres behov. Det bliver en uforglemmelig og hyggelig oplevelse i de smukkeste omgivelser!

  Bestil dit havekursus her

  Kontaktinformation

  Email

  Navn

  Efternavn

  Adresse

  Postnr.

  By

  Mobilnr.

  Evt. navn på modtageren af gavekort

   

  Betal kurset via

  1. Kopier mobil 20776119 og sæt det ind i din MobilePay app.

  2. Betal det fulde beløb for alle deltagere via din MobilePay-app, og skriv kursusdatoen på som note.

  3. Når din betaling er modtaget, bookes din plads på kurset efter princippet først til mølle, og der fremsendes en kursusbekræftelse. Og så kan du godt glæde dig til et spændende havekursus i en af Københavns største private haver …

  1. Overfør det fulde beløb på Blomsterhavens konto i Nykredit:

  5479-5141734

  2. Skriv venligst både navn, email, mobil og kursusdatoen på overførelsen, så jeg kan finde dig i systemet igen.

  3. Når din betaling er modtaget, bookes din plads på kurset efter princippet først til mølle, og der fremsendes en kursusbekræftelse. Og så kan du godt glæde dig til et spændende havekursus i en af Københavns største private haver …

   

   

  nektarfyldte blomster tiltrækker insekter

  Brug hjemmehørende planter som denne toårige kartebolle, og tiltræk endnu flere smådyr, fugle og insekter i haven.

  Det sker på havekurset

  Lær, hvordan du kan tiltrække ikke bare insekter, men også fugle og smådyr til haven. Men vi graver også dybere, og kommer ind på mikroliv og kompost – for i bund og grund begynder det hele med et ordentligt fundament: Er din jord sund og levende, er det meget lettere at få resten af havens planter og dyr til at trives.

  En vild have er ikke bare en have, der passer sig selv og gror vildt. En vild have er designet til at være det, og hvis det gøres rigtigt, så kræver det minimalt arbejde at holde den. I en vild have samarbejder du med naturen i stedet for at modarbejde den.

  Vi begynder havekurset med en kort rundvisning i Blomsterhaven, og du hører forskellige anekdoter om, hvordan havens diversitet på relativ kort tid, har ændret sig fra insektfattig til sprudlende dyreliv. På vejen gennem haven ser du forskellige eksempler på vild beplantning, men du ser også bede, hvor det er mennesket, der styrer, hvad der skal ske. Og det kan sagtens være vildt og samtidig se smukt ud. I blomsterhaven er der mange stier, der fører forskellige steder hen – inkl. nogle af Kenns favoritbede, der nærmest er plantekaos på den ultimative måde.

  Sidst på foråret, har havesæsonen for alvor slået dørene op, og du kan derved opleve mange af havens mere vilde planter i blomst. Buske og træer er sprunget  ud, fuglene ligger på rede og insektlivet sprudler. Høst derfor en masse inspiration på dette vilde kursus.

  Mellem teori og teknik får vi alle sammen jord under neglene. Du får hænderne i både kompost, bladmuld og grus (hvis du vil), så du kan dufte og opleve strukturen på en levende jord. Kaffen og teen samt hjemmebag står klar, når vi nærmer os slutningen, hvor vi runder dagen af med spørgsmål og svar. Er det koldt tænder vi op i brændeovnen i orangeriet. Måske tænder vi også et bål og hygger os ved det.

  Kurset afholdes udendørs, så husk en sweater, jakke og evt. regntøj. Vi står naturligvis i læ, hvis det øser ned, men skal jo også rundt i haven.

  Når kurset er slut, er det jo egentlig en begyndelse på at tiltrække flere insekter, planter, fugle og smådyr i din have.

  Flere kurser kommer – meld dig til nyhedsbrevet og få besked, når nye kurser lanceres!

  Vissent prydgræs er smukt og kan bruges som insekthotel

  Visne prydgræsser giver ly til mange forskellige småkryb, og er er nemme at formere ved deling med en skarp spade.

  Prydgræsser giver bevægelse i haven, og ly til smårdyr

  I haven bidrager prydgræsser også til struktur i den mere vilde del af en have.

  Grenbunker inviterer til mere liv i haven

  Når du beskærer havens buske og træer, er det en god idé at samle grenene i små bunker, så smådyr kan gemme sig i dem.

  Kvasbunker og brændehække giver øget diversitet

  Et insekthotel behøver ikke være et lille et du hænger op på væggen – det kan være en væg i sig selv, som denne brændestabel.

  Vand i haven giver mere liv i haven

  Et kar med vand vil hurtigt lokke forskellige dyr til.

  2024-05-30T09:22:30+02:00By |Havekurser|

  Læg en kommentar

  Go to Top