Lav selv flere planter nemt og gratis

Har du lyst til at lave dine egne planter til haven?

havekursus i at lave egne stiklinger af roser

Vil du mestre planteformering?

Hvem vil ikke gerne have flere planter til haven, eller fx til at sælge videre på plantemarkeder eller give som værtindegaver? Her er havekurset til dig, som måske er ambitiøs i haven og derfor gerne vil mestre planteformering – eller til dig, der bare er nysgerrig på, hvordan du får flere planter helt gratis. Du får svar på hvordan stiklinger kan laves, om rodhormon altid er nødvendigt, hvorfor nogle stiklinger kræver undervarme og meget mere.

Hvordan laver man stiklinger?

Stiklinger kan laves på flere forskellige måder. Nogle planter slår nemt rod, mens andre fx kræver undervarme. Du kan lave stiklinger sådan:

 • Topskud af stauder.
 • Sideskud af stauder og roser.
 • Midterskud af stauder, roser og buske.
 • Hælskud af træede stauder, roser og buske.
 • Nedlægning af buske.
 • Hypning af stauder og buske.

Stiklingerne slår lettest rødder i en såkaldt så- og priklemuld, hvor der typisk er tilsat perlite (et porøst vulkansk mineral) for optimal ilt, så rødderne kan dannes. Du kan også bruge vand, selvom rødderne i vand vil blive ret skrøbelige. Uanset fremgangsmåde skal du flytte de nye planter over i hver sin potte, når rødderne er dannet. Placér dem herefter et let skygget sted, hvor de kan vokse sig store og flotte.

Interesseret i andre havekurser – se nederst på siden.

  Bestil dit havekursus her

  Kontaktinformation

  Email

  Navn

  Efternavn

  Adresse

  Postnr.

  By

  Mobilnr.

  Evt. navn på modtageren af gavekort

   

  Betal kurset via

  1. Klik på MobilePay-logoet (åbner i nyt vindue):

  betalingsmetoder

  2. Betal det fulde beløb via din MobilePay-app, og skriv kursusdatoen på som note.

  3. Når din betaling er modtaget, bookes din plads på kurset efter princippet først til mølle, og der fremsendes en kursusbekræftelse. Og så kan du godt glæde dig til et spændende havekursus i en af Københavns største private haver …

  1. Overfør det fulde beløb på Blomsterhavens konto i Nykredit:

  5479-5141734

  2. Skriv venligst både navn, email, mobil og kursusdatoen på overførelsen, så jeg kan finde dig i systemet igen.

  3. Når din betaling er modtaget, bookes din plads på kurset efter princippet først til mølle, og der fremsendes en kursusbekræftelse. Og så kan du godt glæde dig til et spændende havekursus i en af Københavns største private haver …

   

   

  havekursus i at lave egne stiklinger af forskellige mynte

  Det er fantastisk spændende at lave egne stiklinger og dermed få nye planter.

  Det sker på havekurset

  På havekurset lærer du, hvordan du laver stiklinger af stauder, sommerblomster, buske og roser. Du lærer om forskellige teknikker, priklejordens sammensætning og fugtighed, og de mekanikker planterne bruger til at danne nye rødder, så du kan få flere planter – helt gratis.

  Langt størstedelen af de planter du kommer til at opleve i Blomsterhaven, er lavet af stiklinger. Det er imponerende, at én stikling i løbet af få år bliver til store grupper. Du får naturligvis alle de planter, du laver på kurset med hjem. Du får tips og inspiration til forskellige materialer, som fx priklemuld, perlite, spirekasser, bakker og undervarme, som du kan købe i dit lokale plantecenter.

  Vi begynder havekurset med en kort rundvisning i Blomsterhaven. Herefter ser vi på, hvad der kan formeres af havens planter, og så klipper vi stiklinger af diverse stauder og buske. Mellem teori og teknik får vi alle sammen jord under neglene og laver en masse planter.

  Vi afslutter havekurset i orangeriet, hvor der serveres der kaffe, te og hjemmebag, og hvor vi opsummerer dagens kursus.

  Kurset afholdes udendørs, så husk evt. en sweater og en jakke, hvis vejret er køligt. Vi står naturligvis i læ i det store orangeri, hvis det regner, men går under alle omstændigheder rundt i haven (vi skal jo ud og se og klippe stiklinger i haven).

  Stiklinger giver planter til hele haven

  Når kurset i planteformering er slut, er det jo din begyndelse på et liv med smukke hjemmelavede planter i din egen have. Planter som du med kærlighed har fået til at slå rod. De stiklinger du får med fra kurset, vil du aldrig glemme hvorfra kommer: Blomsterhaven. Evige og levende minder, der går lige i havehjertet.

  Flere kurser kommer – herunder, hvordan du kan designe din egen have

  Her tages en stikling af en dahlia

  Lær at tage stiklinger af dahlia.

  stikling af en rose, der har slået rod

  En stikling af en rose har slået rod, og plantes derfor om i en ny potte.

  rodstikling af en staudevalmue

  Her tages der rodstiklinger af staudevalmue, Papaver orientale.

  stiklinger står i spirekasser

  Stiklinger står i spirekasser, og vil hurtigt udvikle rødder.

  havekursus i at lave egne stiklinger af hortensia

  På havekurset kan du lære at lave egne stiklinger af fx hortensia.

  2023-06-12T09:49:01+02:00By |Havekurser|

  Læg en kommentar

  Go to Top