Inspiration til begynderhaven

Du har lige fået have – eller måske netop fået øjnene op for det at have en have.

havekursus til begynderhaven, hvor nye stauder plantes i jorden

Vil du også mestre din egen have?

Du har lige fået have – eller måske netop fået øjnene op for det at have en have – og har lyst til at få inspiration, tips og tricks som du kan bruge derhjemme. På kurset lærer du om planter, jordforhold, lys og skygge, kompost, køkkenhave, blomsterbede og vilde planter. Det er mange ting, så det gælder om at holde ørerne stive, for vi snuser også lidt til haverum og havedesign.

Vi lægger ud med en rundtur i Blomsterhaven, og hiver fat på nogle af de typiske udfordringer, du som ny haveejer kan støde på. Måske er det store træer, der skygger, jordbunden der er for hård eller våd, ukrudtet der tager overhånd, terrassens placering, eller andet der niver lidt i haveglæden. På kurset opnår du præcis viden om hvilke forhold, der giver optimal trivsel for dine planter såvel for dig – så haveglæden kommer i topform.

På rundturen kommer vi forbi køkkenhaven, og ser på, hvordan bl.a. mikrolivet i jorden kan gøre den helt store forskel i både smag og styrke på afgrøder. Vi snuser her lidt til de afgrøder, der er nemme at dyrke og hvilke der er værd at satse på.

Vi går sammen gennem havens forskellige rum og slutter i orangeriet, hvor vi forkæles med hjemmebag og kaffe/te. Her fortæller Kenn om, hvordan planter kan sammensættes, så der opstår et samspil mellem farver, struktur og højde – og svarer samtidig på spørgsmål.

Der er mulighed for at købe forskellige haveredskaber, så-og priklejord, forskellige planter mm.

Alle havekurser foregår udendørs i haven, så husk evt. varmt tøj. Hvis det regner når vi går rundt i haven, er det derfor en god idé at have regntøj på. Der er store markedsparasoller som kan slås op og et skønt orangeri, så vi kan afvikle teori, praktiske havetips og -tricks i læ og tørvejr.

Interesseret i andre havekurser – se nederst på siden.

havekursus til begynderhaven, der sagtens kan være inspireret af Tivoli i København

Inspiration kan komme fra mange steder, og din have kan sagtens blive inspireret af fx Tivoli i København.

Det sker på havekurset

Her er kurset, hvor du får inspiration til din første have, eller for dig, der allerede har en have, og blot har brug for et skub i en retning, der giver fornyet energi for dig og din have.

Havekurset foregår i skønne maj, og er inddelt, så vi lægger ud med de typiske udfordringer en ny haveejer står overfor. Herefter går vi over til den spiselige del af haven, og du ser hvordan en køkkenhave kan startes op, så du får inspiration til din egen spiselige have. Vi slutter af i blomsternes tegn, og her lærer du kort om planter, struktur og sammensætning.

I alt bliver det til nogle spændende timer i en af Københavns største private haver, hvor du samtidig kan suge inspiration og havehygge til dig, mens du lærer om de mange forskellige emner vi runder. Det bliver ikke kedeligt, men både sjovt og lærerigt, og der er garanti for godt humør.

Kaffe og te samt hjemmebagt kage serveres slutningen af kurset, hvor vi runder dagen af med spørgsmål og svar.

Kurset afholdes udendørs, så husk en sweater og en jakke. Vi afholder evt. praktik i det store orangeri, hvis det regner, men skal uanset vejret ud og se haven.

Når kurset er slut, har du fået en masse inspiration og viden om haven og planter – og så er du klædt godt på til din videre rejse på din havefærd. Flere kurser kommer …

havekursus til begynderhaven, hvor et lille redskabsskur titter frem i køkkenhaven

Et lille hjemmebygget redskabsskur giver ly til haveredskaberne og haverum til haven.

havekursus til begynderhaven, hvor haverum og krukker også diskuteres

Store krukker kan bruges som rumdeler i haven, og agerer her plads med en middelhavsstemning.

havekursus til begynderhaven, hvor kompost er en stor del af haveglæden

Kun med en god jord, vil dine planter trives, og på kurset lærer du bl.a. om kompost.

havekursus til begynderhaven, hvor eksisterende bede soigneres

Du får tips til at holde haven i topform, så den blomstrer hele sæsonen.

havekursus til begynderhaven, hvor du fx kan lave en buket af egne blomster

Mange drømmer om en skærehave, og se bare her, hvordan du kan trylle med havens blomster.

2023-06-12T09:51:01+02:00By |Havekurser|

Læg en kommentar

Go to Top