havekursus til begynderhaven, hvor nye stauder plantes i jorden

Vil du også mestre din have?

Du har lige fået have – eller måske netop fået øjnene op for det at have en have – og har lyst til at få inspiration, tips og tricks som du kan bruge derhjemme. På tre mandage lærer du om planter, jordforhold, lys og skygge, kompost, køkkenhave, blomsterbede og vilde planter. Og så snuser vi lidt til haverum og havedesign.

Første kursusdag tager vi en kort rundtur i Blomsterhaven, og hiver fat på nogle af de typiske udfordringer, du som ny haveejer kan støde på. Måske er det store træer, der skygger, jordbunden der er for hård eller våd, ukrudtet der tager overhånd, terrassens placering, eller andet der niver lidt i haveglæden. På kurset opnår du præcis viden om hvilke forhold, der giver optimal trivsel for dine planter såvel for dig – så haveglæden kommer i topform.

Anden kursusdag går vi sammen i køkkenhaven, og ser på, hvordan bl.a. mikrolivet i jorden kan gøre den helt store forskel i både smag og styrke på dine afgrøder. Du lærer om hvilke afgrøder, der er nemme at dyrke, hvilke der er værd at satse på, og hvilke, der kan være sværere at dyrke og som deraf kan give udfordringer.

Tredje kursusdag lærer du hvordan planter kan sammensættes, så der opstår et samspil mellem farver, struktur og højde. Sammen ser vi hvordan et nyt bed klargøres, så det er fri for ukrudt. Vi bruger specielle svampe og bakterier for at fremme mikrolivet i jorden, og tilsætter en masse kompost og opnår en god humusrig muld. På den måde kommer planterne rigtig godt fra start.

Der er mulighed for at købe forskellige haveredskaber, så-og priklejord, forskellige planter mm.

Vi slutter alle kursusdage af med en kop kaffe/te og hjemmebagt kage, hvor du samtidig kan stille spørgsmål.

Alle havekurser foregår udendørs i haven, så husk evt. varmt tøj. Hvis det regner når vi går rundt i haven, er det derfor en god idé at have regntøj på. Der er store markedsparasoller som kan slås op, så vi kan afvikle teori, praktiske havetips og -tricks samt hands-on i læ og tørvejr.

Interesseret i andre havekurser – se nederst på siden.

 • Havekursus: Inspiration til begynderhaven
 • Datoer: 4. april, 25. april og 16. maj 2022 fra 17:00-20:00HOT: Populært havekursus
 • Antal deltagere: Max 8 deltagere pr. hold

 • Kursuspris: 3.000,00 kr.

  Bestil dit havekursus her

  Kontaktinformation

  Email

  Navn og efternavn

  Mobilnr.

  , jeg vil gerne på Blomsterhavens mailliste.

   

  Så mikser jeg en spændende goodiebag, fx stauder, krukker og/eller lidt havegrej, så din gavekortmodtager forkæles med en overraskelse, når havekurset begynder.

   

   

  Efter bestilling vælger du betaling herunder

  1. Klik på MobilePay-logoet (åbner i nyt vindue):

  betalingsmetoder

  2. Betal det fulde beløb via din MobilePay-app, og skriv gerne kursusdato på som note.

  3. Når din betaling er modtaget, bookes din plads på kurset, og der fremsendes en kursusbekræftelse. Og så kan du godt glæde dig til et spændende havekursus i en af Københavns største private haver …

  1. Overfør det fulde beløb på Blomsterhavens konto i Nykredit:

  5479-5141734

  2. Skriv venligst både navn, email og mobil på overførelsen, så jeg kan finde dig i systemet igen.

  3. Når din betaling er modtaget, bookes din plads på kurset, og der fremsendes en kursusbekræftelse. Og så kan du godt glæde dig til et spændende havekursus i en af Københavns største private haver …

   

  Bemærk: Billetter kan ikke refunderes. Kan du ikke deltage på et kursus, du har købt billet til, kan du overdrage din billet til en anden. Kurset gennemføres naturligvis uanset deltagerantal, og du kan derfor være heldig at få solo-undervisning, hvis der ikke kommer andre end dig – men det gør der nu nok 🙂 …

  havekursus til begynderhaven, der sagtens kan være inspireret af Tivoli i København

  Inspiration kan komme fra mange steder, og din have kan sagtens blive inspireret af fx Tivoli i København.

  Det sker på havekurset

  Her er kurset, hvor du får inspiration til din første have, eller for dig, der allerede har en have, og blot har brug for et skub i en retning, der giver fornyet energi for dig og din have.

  Havekurset foregår over 3 mandage med 3 ugers interval. Når vi begynder her i Blomsterhaven tidligt i april, vil du hen over de øvrige kursusdage se den enorme forvandling der sker i foråret. Fra en næsten nøgen have til en sprudlende have.

  Kurset er inddelt, så første dag omhandler de typiske udfordringer en ny haveejer står overfor. Anden dag er helliget den spiselige del af haven, og du ser hvordan en køkkenhave startes op, så du får inspiration til din egen spiselige have. Tredje dag er i blomsternes tegn, og her lærer du om planter, struktur og sammensætning. Vi kigger også på, hvordan du beriger din jord, så planterne ikke alene trives, men også bliver mere modstandsdygtige overfor bl.a. svampesygdomme.

  I alt tre spændende dage i en af Københavns største private haver, hvor du kan suge inspiration og havehygge til dig, mens du lærer om de mange forskellige emner vi runder. Det bliver ikke kedeligt, men både sjovt og lærerigt, og der er garanti for godt humør.

  Kaffe og te samt hjemmebagt kage serveres slutningen af hver kursusdag, hvor vi runder dagen af med spørgsmål og svar.

  Kurset afholdes udendørs, så husk en sweater og en jakke. Vi afholder praktik i læ, hvis det regner, men skal uanset vejret ud og se haven.

  Når kurset er slut, har du fået en masse inspiration og viden om haven, haverum og planter – og så er du klædt godt på til din videre rejse på din havefærd. Flere kurser kommer …

  havekursus til begynderhaven, hvor et lille redskabsskur titter frem i køkkenhaven

  Et lille hjemmebygget redskabsskur giver ly til haveredskaberne og haverum til haven.

  havekursus til begynderhaven, hvor haverum og krukker også diskuteres

  Store krukker kan bruges som rumdeler i haven, og agerer her plads med en middelhavsstemning.

  havekursus til begynderhaven, hvor kompost er en stor del af haveglæden

  Kun med en god jord, vil dine planter trives, og på kurset lærer du bl.a. om kompost.

  havekursus til begynderhaven, hvor eksisterende bede soigneres

  Du får tips til at holde haven i topform, så den blomstrer hele sæsonen.

  havekursus til begynderhaven, hvor du fx kan lave en buket af egne blomster

  Mange drømmer om en skærehave, og se bare her, hvordan du kan trylle med havens blomster.

  2021-12-05T17:29:30+01:00By |Havekurser|

  Læg en kommentar

  Go to Top